VELIKANI SRPSKOG GLUMIŠTA PONOVO U VRŠCU: „Vršačka pozorišna jesen“ od 25. do 30. oktobra

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 07. 2024. u 18:36

FESTIVAL klasike „Vršačka pozorišna jesen“ ove godine će biti održan od 25. do 30. oktobra, a već je poznat i repertoar, koji će posle duže vremena imati međunarodni karakter.

ВЕЛИКАНИ СРПСКОГ ГЛУМИШТА ПОНОВО У ВРШЦУ: „Вршачка позоришна јесен“ од 25. до 30. октобра

Foto N. Babić

Publika će, kao i do sada, moći da pogleda najznačajnije naslove, koji su obeležili proteklu sezonu, a nastala su po delima klasičnih pisaca, sa akcentom na modernije izvedbe.

Narodno pozorište Beograd odigraće „Urnebesnu tragediju“ Dušana Kovačevića, dok će Narodno pozorište iz Sombora izvesti njegovog „Radovana Trećeg“, u koprodukciji sa Grad teatrom iz Budve.

JDP će doći u Vršac posle sedam godina i to sa predstavom „Mihael Kolhas“ u režiji Borisa Liješevića, višestrukog laureata vršačkog festivala.

Pozorište mladih iz Novog Sada odigraće Šekspirovu „Bogojavljensku noć“, u produkciji „Šekspir festivala“, dok će se domaćin NP „Sterija“ predstaviti scenskim spektaklom „Koštana – San, eros, greh“.

Na velikoj sceni će se, tako, preplitati neki od najvećih glumaca današnjice – od Voje Brajevića, Zorana Cvijanovića i Vojina Ćetkovića do Nele Mihajlović, Nikole Rakočevića...

Festival je takmičarskog karaktera. Karte će u pretprodaji biti već od 1. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?