ZLATNI LIBERO VASA MIJIĆ : Kustosi Muzeja Vojvodine pripremili ciklus posvećen olimpijcima

J. S.

05. 07. 2024. u 13:09

TOKOM ovog jula, u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, biće priređen ciklus predavanja "U susret Olimpijskim igrama i svake srede kustosi istoričari Ljiljana Kostić i Marko Ušćebrka govoriće o Olimpijskim igrama u različitim vremenskim periodima, predstaviti pojedine eksponate iz Zbirke sporta Muzeja Vojvodine i ugostiti osvajače olimpijskih igara.

ЗЛАТНИ ЛИБЕРО   ВАСА МИЈИЋ : Кустоси Музеја Војводине припремили циклус  посвећен олимпијцима

Vasa Mijić /Arhiva Novosti



     U sredu, 10. jula, u 20 sati (Dunavska 35) održaće se  predavanje pod nazivom: GODINE VELIKIH PROMENA - OI od 1920 do 1936. Predavači će biti Ljiljana Kostić i Marko Ušćebrka, a gost  Vasa Mijić naš  proslavljeni odbojkaš, osvajač zlatne medalje  na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000.godine.

 Podsetimo,  Mijić je u dresu odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije posle osvojene  zlatne medalje  u Sidneju odmah zatim sa nacionalnim timom osvojio zlato  i na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Češkoj. Na oba šampionata proglašen je za najboljeg libera. Osvajač je velikog broja domaćih i međunarodnih, klupskih i individualnih trofeja, lider i nosilac igre mnogih klubova u našoj zemlji i Evropi.

Odbojkom je počeo da se bavi na u osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Novom Sadu , nosio je dres Vojvodine, našeg najuspešnijeg i najtrofejnijeg odbojkaškog kolektiva. Takođe sa velikim uspehom je igrao u klubovima u Rusiji, Francuskoj, Grčkoj i Crnoj Gori, s kojima je osvajao trofeje.Potom je postao diplomirani trener odbojke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca