O DELU I ODELU: Novi ciklus slika Aleksandra M. Đurića u Galeriji `73

M.A.K.

03. 07. 2024. u 17:16

ODELO ne čini čoveka; dela ga označavaju - mogao bi biti svojevrsni moto izložbe "O DELA" Aleksandra M. Đurića koja će biti svečano otvorena u četvrtak 4. jula, u 19 časova u Galeriji `73 (Požeška 83 a).

О ДЕЛУ И ОДЕЛУ: Нови циклус слика Александра М. Ђурића у Галерији `73

Foto promo

Ovaj istaknuti likovni umetnik i doživotni počasni predsednik Društva srpskih umetnika LADA, čije su slike uvrštene u antologije srpskog slikarstva druge polovine 20. veka i čuvaju se u Narodnom muzeju , Muzeju savremene umetnosti, Muzeju grada Beograda, Muzeju Cepter i drugim institucijama, ovog aputa predstavlja ciklus čiji su motivi garderobni, ali od njih polazi u potragu za duhovnim kategorijama.

- Dvoznačnost u rasponu između običnog, svakodnevnog i modernog i onoga što rečeno transcendentira u metaforično, simbolično, ponekad i ironično, prisutna je u svakom izloženom ostvarenju - piše u tekstu koji prati postavku.- Smislenost rada obznanjuje se kroz uspostavljanje veza, relacija, odnosa između objekata i predstava iz sveta primarne vizuelnosti i likovne kulture destilovane kroz istoriju umetnosti. Istinska umetnička dela uvek su moderna i aktuelna za razliku od brzo smenjivih modnih tendencija jer prevazilaze uske vremenske i prostorne okvire u kojima su nastala.

Izložba će trajati do 16. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!