POČINJE ŠEKSPIR FESTIVAL: U Čortanovcima gostuju teatri iz Velike Britanije, Italije i Srbije

V.V.S.

03. 07. 2024. u 12:38

U VILI Stanković, od 4. do 7.jula, održaće se 11. Šekspir festival u Čortanovcima: na ovom mestu svake godine publici se predstavljaju savremene svetske produkcije engleskog književnog barda.

ПОЧИЊЕ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: У Чортановцима гостују театри из Велике Британије, Италије и Србије

foto promo

Ove godine biće to pozorišta iz Velike Britanije, Italije i Srbije,a festival će otvoriti "Bogojavljenska noć" u režiji Ivana Vanje Alača. Reč je o prošlogodišnjoj premijeri koja je nastala kao rezultat saradnje Šekspir festivala, Pozorišta mladih i Akademije umetnosti Novi Sad, u okviru nove festivalske inicijative - programa "Moj prvi Šekspir", koji mladim autorima omogućava da se prvi put sretnu sa Šekspirovim delom na profesionalan način.

Drugog festivalskog dana gostuje londonski Flute Theatre, koji će prvi put na Šekspir festivalu izvesti najčuveniju piščevu komediju "San letnje noći" - sedam izvođača igra sve likove u komadu sa "živom" muzikom na sceni.

Ljubiteljima plesnog teatra namenjena je predstava "Romeo i Julija: Poslednji sati" u izvođenju međunardno poznate ImPerfect Dancers Company. To je energična plesna predstava u kojoj se kroz pokret i muziku istražuju najsuptilnije emocije Šekspirovog čuvenog dela.

Letnje festivalsko izdanje zatvoriće komad Hamlet Double Bill italijanske trupe La Ribalta Teatro, dvojezični (italijanski i engleski) spoj komedije i tragedije između likova grobara i glumaca Šeksiprovog "Hamleta". Predstava je pobednik velikog međunarodnog projekta Evropske mreže Šekspir festivala ShakeSPHERE 2023/2024.

Kao i prošle godine, deo programa festivala planiran je za jesen i prostor Srpskog narodnog pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!