UŽITAK U NEDOSTATKU : Izložba crteža Milana Staševića u Novom Sadu

J. S.

03. 07. 2024. u 11:01

IZLOŽBA slika, grafika i crteža Milana Staševića „Užitak u nedostatku” biće otvorena u petak, 5. jula 2024. godine, u 19 sati , u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića u Novom Sadu i trajaće do 30.avgusta .

УЖИТАК У НЕДОСТАТКУ : Изложба цртежа  Милана Сташевића у Новом Саду

Foto /Promo

   Ostvarena  je  u saradnji Arte Galerije iz Beograda i Poklon zbirke Rajka Mamuzića, predstavlja višedecenijski Otaševićev  stvaralački opus  te prati određene problemsko-tematske segmente u njegovom radu, koji upućuju na širi kontekst u kom je formiran njegov osobeni likovni jezik. Svečano će je otvoriti  istoričar umetnosti dr Ješa Denegri.

  Stašević, je rođen  1946. godine u Vojvoda Stepi, u Banatu. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1975. godine, u klasi profesora Zorana Petrovića.Postdiplomske studije slikarstva završio je na istom Fakultetu 1977. godine, u klasi profesora Mladena Srbinovića. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1977. godine. Član Grafičkog kolektiva postaje 1978.

Univerzitetski je profesor u penziji. Bio je  redovni profesor predmeta Crtanje i a Slikanje na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.Boravio je u Rusiji, kao gostujući profesor na Akademiji umetnosti u Obninsku – Moskva.

Živi i stvara u Beogradu i u Vojvoda Stepi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!