PRVO "OSTRVO" U BUDVI: Nova plesna predstava Bitef dens kompanije nastala u saradnji sa Jadranskim festivalom igre

V.V.S.

02. 07. 2024. u 16:40

PLESNU predstava "Ostrvo" (u koreografiji norveškog umetnika Joa Stromgrena) premijerno je izveo ansambl Bitef dens kompanije (u saradnji sa Jadranskim festivalom igre) u Budvi.

ПРВО ОСТРВО У БУДВИ: Нова плесна представа Битеф денс компаније настала у сарадњи са Јадранским фестивалом игре

foto S.Dolašević

Tema novog ostvarenja su migracije, sa idejom da idejom da one mogu značiti i pronalaženje novih vrednosti i lepšeg života. I središtu priče je osmoro ljudi na nenaseljenom ostrvu,a tu su stigli iz različitih razloga - zato što su doživeli brodolom, pobegli od rata, a neki od tempa života i problema koje ne mogu da savladaju. Kako se navodi u najavi, nemaju gde da se vrate, a teško im je da se na date uslove adaptiraju, dok neizvesnost s kojom se suočavaju pokreće u njima različita pitanja i osećanja...

Predstavu izvode Ana Ignjatović Zagorac, Tamara Pjević, Jakša Filipovac, Branko Mitrović, Jovana Grujić, Dejan Bošković, Katarina Anić i Vladimir Čubrilo. Kostimogafkinja je Selena Orb, a dizajner svetla Dragan Đurković.

Producenti su Bitef teatar, Jadranski festival igre, Jo Stromgren kompani i Udruženje "Kultura sada". Beogradska premijera planirana je za novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!