PRIPREMAJU SE "JUNACI U DOBA KRIZE": U Ateljeu 212 počele probe komada Vila Arberija

V.V.S.

01. 07. 2024. u 14:05

NOVA američka zvezda, dramski pisac i scenarista Vili Arberi, prvi put biće predstavljen na sceni Ateljea 212: u prevodu Ivane Đurić Paunović, priprema se drama "Junaci doba krize".

ПРИПРЕМАЈУ СЕ ЈУНАЦИ У ДОБА КРИЗЕ: У Атељеу 212 почеле пробе комада Вила Арберија

foto Atelje 212

Knjiga je objavljena 2019. godine i odmah ušla u finale Pulicerove nagrade za dramu, osvojila "Obi" nagradu i nagradu Njujorške kritike, dok su je neki od najznačajnijih časopisa proglasili jednom od najboljih savremenih američkih drama. Inače, Arberi je našoj publici poznat kao jedan od scenarista popularne serije "Naslednici".

U drami "Junaci doba krize" pisac preispituje da li su moguća prijateljstva između ljudi na različitim ideološkim pozicijama. Četvoro kolega sa studija proslavlja dolazak svoje bivše profesorke i mentorke na čelo koledža koji su završili. Okupljanje mladih konzervativaca prerasta u sukob politika, verovanja i uverenja koja oblikuju njihove živote posle završetka školovanja. Konzervativci Vila Arberija predstavljeni su kao strastveni, artikulisani u dijalogu i sposobni da promišljaju Aristotela, Hanu Arent, Hajdegera... Istovremeno, oni su podeljeni kao i bilo koja druga grupacija savremenog američkog društva.

U predstavi igraju Isidora Minić, Ivan Mihailović, Luka Grbić, Alisa Radaković i Luna Pilić. Reditelj je Andrea Pjević dramaturg Ana Vujadinović, scenograf Milena Grošin, kostimograf Mina Purešić, koreografi Jakša Filipovac i Tamara Pjević, a muziku komponuje LP Duo - Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!