SADA JE DRŽAVA NA POTEZU: LJubiša Ristić, osnivač KPGT, o prodaji Stare šećerane

V.V.S.

12. 06. 2024. u 13:46

KULTURNA javnost je, uprkos najavama, ipak bila zatečena prodajom kompleksa Prve srpske fabrike šećera "Dimitrije Tucović 1898", na javnom nadmetanju za 690 miliona dinara.

САДА ЈЕ ДРЖАВА НА ПОТЕЗУ: Љубиша Ристић, оснивач КПГТ, о продаји Старе шећеране

foto Z.Jovanović

Novi vlasnik ovog prostora na Čukarici je firma "Vrenje d.o.o", koja se nalazi na istoj adresi.

Tim povodom ponovo se oglasio ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je podsetio da država i dalje ima pravo preče kupovine, istakavši da je "očigledno stečajni upravnik žurio sa prodajom tog kompleksa za male pare". Ministar Vesić je, inače,tokom vikenda sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem posetio ovaj kompleks i KPGT, izrazivši još jednom stav da je u Šećerani nemoguće bilo šta graditi već je samo moguće obnoviti objekte, u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika.

A šta o prodaji kaže osnivač KPGT Ljubiša Ristić?

- Mesec dana država ima rok da iskoristi pravo preče kupovine. Ta odluka je doneta i to će se uraditi. Sve će biti u redu.

Na pitanje zašto država nije odmah reagovala i sprečila druge učesnike u nadmetanju, Ristić objašnjava da "pravo preče kupovine" znači da nakon licitacije država kupuje po izlicitiranoj ceni.

- Adencija za licenciranje mora s vremena na vreme da oglasi prodaju, ovog puta je očigledno bila mala cena i dogovor ,a stečajni upravnici imaju legitimni interes da uzmu svoju proviziju. Sada ostaje na tome da se država drži svog plana i to otkupi - objašnjava naš proslavljeni reditelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024