KLASICI ZASTAVA FILMA: Revija ostvarenja, od 10. do 23.juna, u atrijumu Kapetan Mišinog zdanja

V.V.S.

05. 06. 2024. u 11:39

U GODINI obeležavanja jubileja Centar beogradskih festivala ( decenija postojanja) u saradnji sa "Zastava filmom" (75 godina), organizuje reviju filmova pod nazivom "Klasici Zastava filma", koja se održava od 10. do 23. juna u atrijumu Kapetan Mišinog zdanja.

КЛАСИЦИ ЗАСТАВА ФИЛМА: Ревија остварења, од 10. до 23.јуна, у атријуму Капетан Мишиног здања

foto promo

Istorija vojne kinematografije je počela još 1916. godine kada je naredbom vojvode Petra Bojovića u Solunu formirano odeljenje koje u svom sastavu ima kinematografski deo. Posle sedam i po decenija postojanja, "Zastava film" nastavlja da se bavi proizvodnjom igranih dugometražnih i kratkometražnih, dokumentarnih i nastavnih filmova, informativnih emisija i TV spotova, negujući ugled jedne od najvažnijih filmskih kuća na prostorima bivše Jugoslavije, sa preko dve hiljade zabeleženih ostvarenja.

Revija će biti otvorena 10. juna premijerom filma "Herojska 549. motorizovana brigada - Operacija strela" u režiji Marka Kamenice, a zatvoriće je premijera igrano-dokumentarnog filma "Drava se ne predaje" u režiji Nikole Lorencina.

U okviru revije izdvaja se nakoliko tematskih celina - "Klasici Zastava filma", "More", "Prvi svetski rat", "Drugi svetski rat", "Animirani filmovi" i "NATO agresija". Tokom revije biće prikazano 44 igrana, dokumentarna i kratka filma.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 200 dinara se nabavljaju dva sata pre početka projekcije na ulazu u Kapetan Mišino zdanje iz Ulice Vuka Karadžića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu