"BOJE NOĆI" U ČAST LAUREATA: Uručenjem nagrada u Novom Sadu spuštena zavesa na 69. Pozorje (FOTO)

J. S.

03. 06. 2024. u 23:18

SVEČANIM uručenjem Sterijinih nagrada koje je laureatima predao Miodrag Miki Radonjić, direktor najprestižnijeg festivala u regionu, večeras je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu spuštena zavesa na je 69.Sterijino pozorje koje je trajalo od 26.maja.

БОЈЕ НОЋИ У ЧАСТ ЛАУРЕАТА: Уручењем награда у Новом Саду спуштена завеса на 69. Позорје (ФОТО)

Foto Printskrin Pozorje

Foto Printskrin Pozorje

 U takmičarskoj konkurenciji za Sterijinu nagradu nadmetalo se sedam predstava po izboru selektorke dr Ane Tasić. Žiri u sastavu - Dejan Sredojević, Marta Bereš, Irena Popović Dragović, Dušan Ljuština i  Janko Ljumović, dodelio je sedam nagrada predstavi „Očevi i oci“ , rađenu po motivima romana Slobodana Selenića koju je  režirao  Veljko Mićunovića,a izveo ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda.

   Osim što je ovo najbolja predstava,a Mićunović najbolji reditelj, „Sterija“ je pripao i Kati Đarmati za dramatizaciju, kao i glavnim glumcima Vanji Ejdus i Aleksandru Vučkoviću.“Sterijom“ je nagrašena i Nevena Glušica za originalnu scensku muziku,a Ljiljana Mrkić Popović za scenski govor.

 Specijalna Sterijina nagrada jednoglasnom odlukom žirija pripala je autorskom i izvođačkom timu predstave „Bilo jednom u Novom Sadu“ , reditelja Andraša Urbana (Novosadsko pozorište / Újvidéki Színház).Sterijino priznanje za tekst savremene drame dodeljeno je Milanu Ramšaku Markoviću, za "Kišni dan u Gurliču",u režiji Sebastijana Horvata, Prešernovog gledališča Kranj i MG Ptuj (Slovenija).

    U čast laureata izveden je muzički program „Boje noći“ u okviru kojeg su glumci pevali popularne numere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu