BIO JEDNOM JEDAN SLIKAR PREDIĆ : U Galeriji Matice srpske izložba dečjih radova (FOTO)

J. SIMIĆ

01. 06. 2024. u 20:56

IZLOŽBA dečjih radova koja je plod edukativnog programa „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić", a povodom izložbe „Inspirisani Francuskom", kao i radionice o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa, otvorena je u subotu, 1. juna u Galeriji Matice srpske.

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН СЛИКАР ПРЕДИЋ : У Галерији Матице српске  изложба дечјих радова   (ФОТО)

Foto GMS

 Postavkama  ovog tipa već  šest godina ukazuje se na značaj odrastanja najmlađih Novosađana uz umetnost.Ovom postavkom  krunisano je učešće dece iz novosadskih vrtića i osnovnih škola u edukativnom programu tokom protekle školske godine.

     Izloženi su radovi  dece iz predškolskih ustanova „Radosno detinjstvo", „Maštolend", „Puž" i „Zmaj", kao i osnovnih škola „Svetozar Marković" i „Prva vojvođanska brigada".

  Svečanom otvaranju prisustvovali su mališani, njihovi roditelji,članovi širih porodica,kao i upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

   – Izuzetno sam ponosan na činjenicu što smo stvorili jednu novu tradiciju. Najmlađi Novosađani u Galeriji Matice srpske imaju svoj kreativan kutak u kome mogu da steknu bogata iskustva, oslobode emocije, imaginaciju i intelekt i sagledaju svet iz različitih perspektiva. Inspirisani umetničkim pričama, sa vaspitačima, likovnim pedagozima i muzejskim edukatorima, deca su stvarala svoja „umetnička dela" objedinjena na ovoj izložbi. -rekao je Rožić i najavio da će Grad i ubuduće podržavati ovakve i slične programe.

 Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom i unucima kroz igru imali mogućnost da uživaju u umetnosti uz porodični vodič „Na talasima umetnosti" i otkriju različite umetničke priče na izložbi „Inspirisani Francuskom". ž

Svečanost je  upotpunjena   muzičkim nastupom  dečjeg hora „Suncokreti" Muzičke škole „Isidor Bajić". Pored izložbe i nastupa dečijeg hora, mališani su tokom proslave imali priliku da uživaju i u kreativnim programima u Parku skulptura.Izložba dečjih radova će trajati do 30. juna, a ulaz je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)