DVA DUA , ČETIRI KLAVIRA: Koncert našeg dvojca sa gostima iz Holandije

Marina Mirković

29. 05. 2024. u 14:06

KLAVIRSKI LP Duo će održati koncert u četvrtak 30. maja na Kolarcu, gde će uz jedan od najautentičnijih muzičkih sastava koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, nastupiti gosti iz Holandije, legendarni klavirski duo - Sandra i Jerun Van Vejn.

ДВА ДУА , ЧЕТИРИ КЛАВИРА: Концерт нашег двојца са гостима из Холандије

Ivan Todorovski

Publiku očekuje prvo izvođenje na dva akustična i dva "Dualiti" hibridna klavira. Na ovom posebnom koncertu, koji je deo njihove jubilarne dvadesete sezone, našem dvojcu pridružuju se pioniri izvođenja muzike holandskog kompozitora Simeona ten Holta (1923-2012) čije će delo "Kanto Ostinato" biti izvedeno na Kolarcu.

Pijanisti, kompozitori i inovatori, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, od 2004. godine eksperimentišu sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijaju nov pristup klavirskoj muzici. Brišući granice između žanrova, izvode gotovo kompletan repertoar za dva klavira, kao i svoju autorsku muziku. Nastupali su na najvećim festivalima i u koncertnim dvoranama sveta, objavili više albuma za različite izdavačke kuće, komponuju primenjenu muziku za pozorište, film i televiziju.

- Kompozicija "Kanto Ostinato" ušla je u naše živote potpuno spontano pre dvadeset godina, kada smo počinjali da sviramo zajedno. Umnogome nam je promenilo život. Zahvaljujući ten Holtovoj muzici, proputovali smo svet, stekli nove prijatelje, osvajali Holandiju i različite standardne i nestandardne scene - od tramvaja, broda, ulice, do najvećih koncertnih dvorana poput Konserthebau u Amsterdamu. Upravo u ovoj predivnoj dvorani, zajedno sa našim dragim prijateljima i divnim umetnicima, Jerunom i Sandrom van Vejn, održali smo tri rasprodata koncerta u poslednjih godinu dana izvodeći "Kanto Ostinato" na četiri klavira. Veliko nam je zadovoljstvo da deo ove magije ponovimo i u Beogradu - navode članovi LP Duo.

Simon Van Boxtel

Minimalistička prožimanja

KONCERT LP Dua sa Klavirskim duom van Vejn odvija se u okviru Devete međunarodne konferencije o muzici i minimalizmu "Minimalistička prožimanja", koja se prvi put od osnivanja održava u Jugoistočnoj Evropi. Organizatori konferencije su Srpska akademija nauka i umetnosti, Muzikološki institut SANU, Društvo za minimalističku muziku, Centar beogradskih festivala - CEBEF i Muzička škola "Mokranjac" iz Beograda. Konferenciju i koncertni program podržali su Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, SOKOJ, Univerzitet Emori iz Atlante (Džordžija, SAD) i Evropska komisija putem programa Erazmus Plus (Erasmus+).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!