OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU ZA FILANTROPIJU „MIROSLAV MAJKL ĐORĐEVIĆ“

Novosti online

29. 05. 2024. u 10:17

FONDACIJA Studenica je raspisala konkurs za dodelu prve po redu nagrade za filantropiju „Miroslav Majkl Đorđević“.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА НАГРАДУ ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ „МИРОСЛАВ МАЈКЛ ЂОРЂЕВИЋ“

Foto: Miroslav Majkl Đorđević

Ova nagrada se dodeljuje istaknutim pojedincima iz Srbije ili srpskog porekla širom sveta, koji su se istakli svojim delima u oblasti filantropije i zadužbinarstva.

Nagrada se dodeljuje sa namerom da se očuva nasleđe Miroslava Majkla Đorđevića, da se inspirišu drugi da slede njegov primer u izgradnji bolje i povezanije zajednice, kao i da se obnovi tradicija zadužbinarstva i filantropskog rada koja je umnogome pomogla razvoj srpskog društva i države.

Konkurs je otvoren do 21. septembra, a prilikom procene nominovanih kandidata za nagradu, posebna pažnja će biti posvećena kriterijumima kao što su širi pozitivni uticaj nominovanog na zajednicu, moralne vrednosti u poslovanju, kao i obim i kontinuitet filantropskih doprinosa.

Pozivamo sve dobre ljude da predlože svoje kandidate koji se bave dobročinstvom.

I zaista očekujemo veliki broj prijava jer nam je važno da takve ljude pohvalimo i nagradimo, jer su često takvi pojedinci nevidljivi u društvu, a treba da daju dobar primer drugima kao što je to bio Miroslav Majkl Đorđević.

Kao deo nagrade, dobitniku će biti uručena i skulptura koja simbolizuje dobročinstvo i filantropiju, delo mladog, nagrađivanog umetnika i alumniste Fondacije Studenica Bogdana Đukanovića.

Miroslav Majkl Đorđević (1936-2023), osnivač Fondacije Studenica, bio je veliki filantrop koji je svojim radom neprekidno doprinosio srpskom narodu. Bio je jedan od najvećih dobrotvora, poslovnih ljudi, lobista i lidera srpske dijaspore našeg vremena. Kroz Fondaciju Studenica stipendirao je mnoge srpske studente u Srbiji i regionu, kao i na prestižnim američkim univerzitetima, verujući da obrazovanje predstavlja ključ razvoja jedne nacije.

Fondacija Studenica je osnovana u Americi pre više od tri decenije pod vođstvom Miroslava Majkla Đorđevića koji je bio i njen doživotni predsednik. Od svog osnivanja Fondacija radi u Srbiji gde je pomogla obrazovanje kroz više od 40 projekata i stipendirala preko 2000 studenata svih obrazovnih profila, koji su danas lideri naučnog, poslovnog i umetničkog života Srbije, regiona i sveta. Osim što su marljivi studenti, stipendisti Fondacije Studenica se angažuju i za dobrobit zajednice, pa tako i sami šire ideje filantropije, rodoljublja i solidarnosti.

Sve detaljne informacije o uslovima konkursa i prijavi dostupne su na zvaničnom sajtu Fondacije Studenica: http://www.studenica.org/

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu