"GLUMIJADA" ZA NAJMLAĐE: Međunarodni festival na kome se predstavljaju škole glume za decu i mlade

V.V.S.

27. 05. 2024. u 13:24

DEVETI Međunarodni festival dečije dramske igre "Glumijada" održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, od 31. maja do 3. juna, u organizaciji ove gradske institucije kulture za decu i Udruženja građana "Moja scena".

ГЛУМИЈАДА ЗА НАЈМЛАЂЕ: Међународни фестивал на коме се представљају школе глуме за децу и младе

foto Promo

"Glumijada" je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu i mlade, uzrasta od pet do devetnaest godina, iz Srbije i regiona. Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i film.

Ovogodišnji festival otvoriće glumac koji je odrastao uz "Glumijadu", Luka Grbić, koji učestvuje i u stvaranju programa. Publika će imati priliku da vidi pozorišne predstave škola glume i dramskih sekcija iz Beograda, Trgovišta, Lazarevca, Jagodine, Zrenjanina, Kruševca, Lajkovca i Ljubljane.

Specijalni gosti festivala su mladi iz Pionirskog doma - Centar za kulturu mladih Ljubljana, koji će izvesti prestavu "Bang, bang, umri", koja gledaoce suočava sa temom nasilja.

Pored predstava (koje će deca igrati za decu) publika će moći da učestvuje u kreativnim radionicama iz oblasti glume, scenskog pokreta, režije, dramaturgije, pozorišne i filmske muzike i to sa glumicom Borkom Tomović, balerinom Sarom Tasić, rediteljkom Anom Tomović, montažerom Vladimirom Markovićem Lunijem, dramaturškinjom i višenagrađivanom spisateljicom za decu Aleksandrom Jovanović, kompozitorkom Nevenom Glušicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

Nagrade vredne 1.300.000 dinara za paraolimpijske šampione od Super Vera