PREDSTAVLJANJE KNJIGE U NBS: "Daleki, daleki susret", priče Vase Pavkovića

M. N. M.

04. 04. 2023. u 15:55

KNjIGA pesnika, prozaista i književnog kritičara Vase Pavkovića "Daleki, daleki susret" biće predstavljena u petak 7. aprila od 19 časova u Atrijumu Narodne Biblioteke Srbije, uz učešće autora i Milene Đorđijević, moderatorke.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ У НБС: Далеки, далеки сусрет, приче Васе Павковића

promo NBS

Snažne, odlučne žene i slabi, kolebljivi muškarci glavni su junaci nove knjige priča Vase Pavkovića. Žene koje menjaju svoje sudbine, odlaze na druge kontinente, razvode se i biraju nove puteve i muškarci koji ne mogu ili ne žele da se izvuku iz životne kolotečine, nego egzistiraju na samoj ivici. Sukob generacija i njihovo nerazumevanje bitne su teme knjige "Daleki, daleki susret". Sudbine junaka ispisane su u urbanim pričama o davnom, siromašnom i idiličnom dobu detinjstva i odrastanja, ali nove priče Vase Pavkovića bave se i tranzicionim vremenima u kojima primitivizam, kriminal, pseudopolitika i surova borba za opstanak zagorčavaju starost mnogih heroina i (anti)heroja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji