RIK STAJN OD NEMAČKE DO JAPANA: Kulinarsko putovanje planetom sa svetski poznatim kuvarom na kanalu 24 Kičn
FEBRUAR će biti mesec putovanja i gastronomskih avantura sa čuvenim britanskim kuvarom Rikom Stajnom na kanalu 24 Kičn.
Stajn je autor više od 20 kuvara i 30 emisija o kuvanju, i višedecenijskom karijerom pred kamerama. Svoj dar i umeće pokazao je u restoranima u Evropi i Australiji, ali i pripremajući obroke i za kraljicu Elizabetu, princa Alberta, Tonija Blera i Margaret Tačer... Emisija "Nemački zalogaji" prikazivaće se utorkom u 14.00. Poznati šef kuhinje vodi nas na putovanje Nemačkom, tragajući za neverovatnim kulinarskim draguljima ove ne tako poznate gurmanske destinacije. I stiže u pravo vreme. Sezona lova na haringe na severnoj obali Nemačke, i branja belih špargli samo što je počela. Drugi dan februara rezervisan je za još jedan Stajnov kulinarski serijal za koji je ovog puta rezervisan termin, sredom, u 14.00. "Arome bluza" inspirisane su lepotama muzike i kulinarstva juga Amerike. Serijal vodi gledaoce na nezaboravno putovanje ušćem reke Misisipi, mestom gde je rođen bluz.
Obožavam hranu sa ušća reke - poručuje Rik, navodeći da su crni grašak, zeleniš repe, som i pržena piletina, njegove prve kulinarske asocijacije na ovaj deo Amerike, ali i na bluz. Tokom emisije Rik se sastaje s mnogim ljudima koji oslikavaju život pored ušća. Usput, stiče nove prijatelje i demonstrira pripremanje neverovatnih jela, naravno, uz klasične pesme bluza, koje su opstala uprkos vremenu.
Već sledećeg dana, u četvrtak, 3. februara, Rik se pita šta imaju zajedničko strastveni zvukovi italijanske opere i lepota kuhinje sa Apeninskog poluostrva? Odgovor na ovo pitanje otkriva nam u zabavnom serijalu "Rik Stajn: Aroma italijanske opere", koji se na kanalu 24 kičn prikazuje četvrtkom u 14.00. Polazeći od toga da je uživanje u hrani posebna grana umetnosti u Italiji, Stajn nam otkriva da su Rosini, Pučini i Verdi bili ljubitelji dobre trpeze. Pučini je voleo jednostavna jela svoje rodne Toskane, Verdi je imao sopstvenu farmu, dok su mnoga ekstravagantna jela dobila ime po Rosiniju.
Istražujući ove velike italijanske kompozitore i razgovarajući s članovima akademske zajednice, pevačima i dirigentima, Rik ukazuje na veliku povezanost između muzičke kreativnosti i kulinarstva. Poznati kuvar, zatim, u serijalu "Rik Stajn i ambasador Japana" dobija izazov od ambasadora Zemlje izlazećeg Sunca u Velikoj Britaniji da pripremi japansku večeru za njegove goste. Kako će odgovoriti ovom zahtevu saznaćete ako od 4. februara, petkom u 14.00, budete uz kanal 24 Kičn. Nakon juga Amerike, Nemačke, Italije i Japana od 7. februara, radnim danima u 14.00, očekuje nas "Odiseja kroz daleki istok". Stajn kreće na epsko putovanje kako bi istražio šarenoliku kulinarsku kulturu Dalekog istoka, koja je, u poslednje vreme, doživela ogroman porast popularnosti.
Preporučujemo
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)