ANA ŠUPIĆ I FILIP UGRENOVIĆ ZA "NOVOSTI": Važno je biti drugačiji i ne igrati po šablonima (FOTO)

Dušan Cakić

21. 10. 2024. u 08:05

VODITELjSKI par Ana Šupić i Filip Ugrenović ponedeljkom i utorkom, a sredom zajedno sa Milijanom Mićunović i Dušanom Ivkovićem, vode vas kroz "Popodne" na TV Una, i predstavljaju aktuelne teme, često suprotstavljene iz muškog i ženskog ugla. Njihove diskusije prate zanimljivi prilozi, ankete i međusobne kratke igre.

АНА ШУПИЋ И ФИЛИП УГРЕНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Важно је бити другачији и не играти по шаблонима (ФОТО)

Foto: Una TV

- Dosta se razlikujemo od onog "Popodneva", na koji su gledaoci navikli. Promene uvek dobro dođu, a ova naša je sjajna! Filip je doneo malo muške energije koja je falila, jer je do sada našu emisiju radio ženski tim. Super smo se uklopili i sjajno se zabavljamo tokom pripreme novog koncepta, pa verujem da zabave neće manjkati ni u emisiji - ističe Ana na početku razgovora za "TV novosti", a Filip dodaje da mu nije bilo teško da se pridruži uigranoj ekipi.

- Dinamika emisije je vrlo intenzivna. Uvek imamo posebne segmente specijalno kreirane za taj određeni dan, bez nekog svakodnevnog šablona i usiljenih rubrika. Bavimo se temama koje su svuda oko nas i svakog dana pomislimo na njih, ali na način na koji, siguran sam, to niko u Srbiji do sada nije radio u dnevnim televizijskim formatima.

Foto: Una TV

*Gledamo vas svakog radnog dana na TV Una. Pa šta čini jedno dobro "Popodne"?

ANA: "Popodne" čini temeljna priprema, istraživanje koje to teme zanimaju naše sugrađane, fenomenalna energija, dinamika kakvu nismo viđali u programima sa naših prostora, kafa i sjajni gosti. To je više nego dovoljno da drži gledaoce prikovanim ispred ekrana svakog radnog dana od 17 do 18 časova.

FILIP: To je paket u kome su kafa, prijatelji, smeh, zanimljiva informacija i korisna informacija. U tom paketu nema mesta za stres, napetost, loše vesti i dodatno umaranje čoveka koji je već umoran od svog radnog dana. To je zapravo, jedno dobro popodne u životu, mi smo samo takvo popodne želeli da prikažemo i na televiziji.

*Pored vas, sa vama je i Toza kao još jedan član emisije. Koliko on pomaže ekipi i da li je od pomoći kao veštačka inteligencija?

ANA: Toza je sjajan, veštačku inteligenciju možete iskoristiti u svakodnevici, a tek u našoj emisiji može dosta da pomogne sa nekim podacima, sve zavisi šta od veštačke inteligencije tražite, a mislim da će se Tozin potencijal tek videti u nekim narednim emisijama. Od Toze često tražimo duhovit prikaz neke teme i zasada mu uz Filipove duhovite zadatke ide odlično.

FILIP: Veštačka inteligencija je svakako budućnost čovekove svakodnevice. Pomaže nam, baš kao što Siri pomaže na telefonu ili nekada ona spajalica u Microsoft Word-u, čak i više od toga. Najveću tremu pred prvu emisiju sam imao upravo od toga kako će se dva čoveka uklopiti sa jednim veštačkim čovekom, i uklapamo se odlično.

*Šta vam je najupečatljivije, ko je ili šta je na vas ostavilo najjači utisak u emisiji?

ANA: Smenjuju se utisci, ali glavni je svakako energija koja vlada i među nama u ekipi i kako tu istu energiju prenosimo na goste, koji iz našeg studija izađu nasmejani sa porukom da jedva čekaju ponovni dolazak.

FILIP: Ana Šupić. Da sam hteo da biram kakav će biti karakter voditeljke sa kojom ću u svakoj emisiji biti u studiju, ne bih bolje izabrao. Prosto mi je neverovatno da od prve emisije nikada nismo upali jedno drugome u reč, da nikada nismo imali nesuglasicu, da na "klik" znamo da reagujemo bez pripreme na foru ili informaciju onog drugog. Posebno što se ni ne poznajemo duže od mesec dana.

*Gledali smo vas u različitim TV formatima. U čemu ste najviše "svoji"?

ANA: Svoja sam kada se osećam dobro u formatu koji radim i mogu reći da sam imala mnogo sreće, jer sve što sam radila, radila sam sa uživanjem uz prave profesionalce. Kada je okruženje takvo, meni je lako da "plivam" kroz različite formate.

*Gledaoci vas prate u stendap emisiji "Reci 8" na Prvoj televiziji. Da li takvi TV sadržaji nedostaju na našem medijskom nebu?

FILIP: Imamo dvesta TV kanala, rekao bih da nam fali bar stotinu devedeset i devet takvih emisija. "Komedi" šou, a naročito stendap šou je baš teško realizovati na malom tržištu, što mi svakako jesmo. Zato mi je jako drago što sam već dve godine deo tog projekta. Projekat je sada zreliji i napredovao je u odnosu na prvu sezonu, tako da jedva čekam treću. (smeh)

Foto: Una TV

*Kako postižete sve što radite i da li vam nekada ponestane inspiracije?

ANA: Ne ponestaje inspiracije nikada, jer sve što nas okružuje može biti tema, samo zavisi kako svakodnevicu posmatrate. Slušajući ljude koje srećete možete napraviti ozbiljan lager tema.

FILIP: Inspiracija nije tu svakodnevno. Ima dana, nekada i nedelja, kada ne mogu da radim ništa. Onda dođu dani kada ne mogu da se zaustavim. Na vreme sam negde to shvatio, pa sam naučio da se organizujem.

*Kako i čime se izdvojiti iz mase TV lica?

ANA: Postoji određen broj ljudi koji se izdvajaju kako u medijima tako i na društvenim mrežama, ali na pogrešan način. Ja sam ona "stara škola" koja smatra da ne treba praviti kompromise u odnosu na izvitoperene trendove, uvek ću biti ona koja ceni ljude koji se izdvajaju po profesionalizmu, lepom ponašanju, kulturi izražavanja, poverenju koje grade kod gledalaca, odnosu prema temi i gostima.

*Da li ste oduvek znali da je ovo putanja kojom želite da idete?

ANA: Nisam ni sanjala. Lutala sam tokom školovanja i smatrala da je previše rano da se sa 18 ili 19 godina odlučim za životni poziv. Tako sam menjala fakultete i nisam se ni školovala za ovo što danas radim, već sam se kao ekonomista koji je radio u marketingu, obrela na televiziji. Hvala Bogu što jesam, jer sumnjam da bi me neki drugi posao ovako ispunjavao i pokretao.

FILIP: Apsolutno nisam. Štaviše, ni sada sa 36 godina nisam siguran da sam na dobrom putu, ali sam ipak siguran da uživam u vožnji.

*Koji su vaši saveti za mlade ljude koji žele da uđu u svet novinarstva, odnosno stendap - a i da se probiju na javnu scenu?

ANA: Da dobro oslušnu sebe, veći deo našeg posla odnosi se na ono što se ne vidi, odnosno na rad "iza kamere" i sve potrebne pripreme. Ovaj posao je daleko od toga kako mali Perica zamišlja voditeljstvo. Ako vas zanima popularnost, slikanje i slično, niste na dobrom mestu. Ovaj naš posao nije to, ali ako vam istraživanje tema do najsitnijih detalja nije nepoznanica i ukoliko vam adrenalin skače pri pomisli na brzinu protoka informacija koju današnjica nosi, onda se spremite na celoživotno usavršavanje, čitanje i učenje, i neka vam je sa srećom.

FILIP: Imam zapravo dva saveta. Prvi je da uvek budu svesni da svako ima svoj put. I da možda neke propuštene prilike treba da se gledaju kao nešto što je otvorilo druge prilike. Ovo kao klinac nisam kapirao, a kada sam postao toga svestan, sve je išlo mnogo lakše. I, važno je, nemojte da igrate po šablonima. Ugledajte se na iskusnije i bolje, ali ako pokušavate da budete kao oni - nikada nećete ništa uraditi. Naša zemlja je već imala Minimaksa i Baneta Vukašinovića, sada ima Mariju Kilibardu, Voju Nedeljkovića, Anu Šupić, naravno. Nisu nam potrebne njihove kopije, svetu uvek treba nova energija. Tako da budite drugačiji. Možda nećete biti odmah prihvaćeni ili voljeni, ali ćete sigurno biti zapaženi. To je prvi i najteži korak koji u ovom poslu morate napraviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK KAO ŠEIK: Đoković obukao tradicionalnu arapsku nošnju, izazvao reakcije na internetu (FOTO)