AKCIJA "NOVOSTI" - BIRAMO NAJBOLJI GLUMAČKI PAR: Milica Janevski i Radovan Vujović kao Svetlana Sorga i Milan Žarković u seriji "V efekat"

J. BANjANIN

27. 09. 2024. u 14:00

IAKO snimljene u razmaku od dve godine, dve domaće serije stigle su u gotovo isto vreme na male ekrane. Kuriozitet je i to što su spojile iste glumce, pa su se Milica Janevski i Radovan Vujović tako našli u vodećim ulogama uzbudljive krimi-drame "Deca zla" i triler misterije "V efekat".

АКЦИЈА НОВОСТИ - БИРАМО НАЈБОЉИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Милица Јаневски и Радован Вујовић као Светлана Сорга и Милан Жарковић у серији В ефекат

Foto Firefly Productions

Opravdani hajp oko ovih serija u produkciji "Telekom Srbija" i kuće "Fajerflaj" dokaz je da domaća kinematografija počinje da nudi sve više kvalitetnog sadržaja za ljubitelje napetih scena i zagonetki u stilu Agate Kristi.

Tokom deset epizoda "Dece zla" upoznali smo, između ostalog, svet sudstva - glavni lik Nikola Bobić (Vujović) jedan je od najuspešnijih advokata u Srbiji, dok je glavna junakinja Ana Basta (Janevski) tužiteljka koja dobija zamršen slučaj. Njih dvoje upravo su izašli iz duge ljubavne veze, ali prinuđeni su da se suoče sudnici dok dokajuju krivicu, odnosno nevinost optuženog.

U sasvim drugačiji mikrokosmos uvlači nas osam epizoda serije "V efekat" - pod kupolu hrama umetnosti - pozorište. Radnja počinje pripremama u Modernom teatru za obnovu dugo očekivane predstave "Slučaj Bertolta B." koja je sredinom 80-ih imala ogroman uspeh. Međutim, dok ceo ansambl željno iščekuje veliku noć, počinju da stižu anonimne pretnje. Da bi se slučaj rešio, istragu počinje Svetlana Sorga (Janevski), iskusna insprektorka PU Beograd.

Foto Firefly production

U noći premijere, nakon uspešno odigranog komada i aplauza nastaje muk - poznati glumac umire na sceni dok izvodi scenu samoubistva. Kako inspektorka Sorga dublje ulazi u slučaj, postaje i zaintrigirana i zastrašena čudnim svetom iza zavesa pozorišta. U otkrivanju istine joj ujedno pomaže i odmaže predstavnik vojne bezbednosti, pukovnik Milan Žarković (Vujović)...

- Zanimljivo mi je što mi dolaze uloge, ili ih privlačim, snažnih ženskih figura sa kičmom, dostojanstvom i usađenim pravdoljubljem. Sve uloge koje su mi se dogodile zastupale su neku ispravnost. To se vidi i u "Deci zla", ali Ana je malo i nežnija i krhkija i nesnađenija. Direktan partner mi je Radovan Vujović, sa kojim sam letos snimala novu seriju, "V efekat", gde smo opet par. Baš je sreća raditi sa ljudima kao što je on - istakla je Milica Janevski početkom godine u intervjuu za "TV novosti".

Za nagradu Zlatna antena za glumački par u seriji, koju u okviru 14. FEDIS festivala peti put zaredom dodeljuju "Novosti", čitaoci mogu glasati do 4. oktobra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska