AKCIJA "NOVOSTI" - BIRAMO NAJBOLJI GLUMAČKI PAR: Mirjana Joković i Dragan Petrović kao Anica Reljić i Neša u seriji "Poziv"

J. BANjANIN

21. 09. 2024. u 08:00

IAKO su "klasići", Mirjana Joković i Dragan Petrović Pele sve do serije "Poziv" nisu ništa snimili zajedno. A u ovom dinamičnom i uzbudljivom trileru, u kom Mirjana tumači glavnu ulogu, dočarali su odnos pun razumevanja, podrške, prijateljstva, ali i ljubavi u zrelim godinama.

АКЦИЈА НОВОСТИ - БИРАМО НАЈБОЉИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Мирјана Јоковић и Драган Петровић као Аница Рељић и Неша у серији Позив

Foto Printskrin RTS

Posle decenije i po od hit serije "Vratiće se rode" i sedam godina od filma "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato", Mirjana je ponovo "posetila" domaće male ekrane. Naša proslavljena glumica već tri decenije živi i radi u Los Anđelesu i baš zato je ova Julija svih tragično-balkanskih ljubavi i filmova za mlađe generacije dugo bila neotkrivena.

Nakon odlaska u Ameriku, gde i danas predaje glumu na Kalifornijskom univerzitetu, u samo nekoliko navrata se vraćala u Srbiju privučena projektima koji su, kako kaže, imali "ono nešto", posebno. Jedan od njih je "Poziv" gde je ulozi bivše policajke Anice Reljić briljirala i pružila nam snažan, hrabar i slojevit lik. Anica je pokazala snagu žene koja se ne povlači pred izazovima, već hrabro ulazi u sučeljavanje sa prošlošću, zločinom i nepravdom.

- Mnogo sam zavolela Anicu. Ona je jaka žena koja ima svoju priču. Stvorila je karijeru u okruženju koje nosi određene rizike. Radila je opasan posao, u društvu muškaraca, gde nije uvek lako da žena probije svoj put. Radom i snagom uspela je da izgradi reputaciju i postigne ozbiljnost, a onda joj se desila tragedija. I šta onda? Šta se desi kada je čovek ranjen i kada mora da počne ispočetka? Koliko često i kako uspevamo da iskoristimo druge šanse? Ovo je priča o tome da se Anici ta druga šansa namesti kada u njen život uđe mlada devojka, za koju oseća da je jedini put i pomoć, i to je aktivira ponovo - rekla je u intervjuu za "TV novosti" Mirjana Joković.

RTS printskrin

Druga šansa glavnoj junakinji pružila se i na ljubavnom planu kroz poznanstvo sa učiteljem karatea Nešom, kog tumači Dragan Petrović Pele. Naš poznati glumac, baš kao i Mirjana, predaje mlađim naraštajima kolega. U razgovoru za "TV novosti" otkrio je kako je izgledalo kada je i sam bio student Fakulteta dramskih umetnosti, ali i šta mu je donela saradnja na koju je čekao još od studentske klupe - skoro punih 40 godina.

- Diplomirao sam 1988. u klasi dr Vladimira Jevtovića. To je bila klasa od 12 mladih ljudi, 6 devojaka i 6 momaka. Mirjana Joković, Tanja Venčelovski, Vesna Stanojević, Branka Pujić, Vesna Trivalić, Dušanka Stojanović, Darko Tomović, Milorad Mandić Manda, Slobodan Boda Ninković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović i moja malenkost... Ta klasa, sastavljena od nas takvih kakvi jesmo, do danas je ostala homogena i u harmoničnim odnosima, bez obzira na vreme i prostor. Razvili smo dobar mehanizam da sve što nam se loše dešava otpustimo, a sve dobro zadržimo, čuvamo i negujemo. Sa Mirom Joković, na fakultetu, a ni posle nisam radio. Tako se desilo, a bili smo i još uvek smo jako dobri prijatelji, trebalo je da snimamo davno, davno, ali ništa... Do "Poziva". Sve scene koje imam u ovoj seriji su sa Mirom i bilo mi je lako i veoma prijatno, Mira je fantastična glumica. Lako je igrati se kad imaš savršenog partnera za koga te vezuje osećanje obostranog poverenja.

Za nagradu Zlatna antena za glumački par u seriji, koju u okviru 14. FEDIS festivala peti put zaredom dodeljuju "Novosti", čitaoci mogu glasati do 4. oktobra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)