SASLUŠANI RODITELJI DAVIDA KNEŽEVIĆA: FBI stigao u Beograd, najnoviji detalji u istrazi nestanka Ane Knežević!

Novosti online

13. 10. 2024. u 16:40

ŠPANSKI istražitelji i istražitelji FBI koji su doputovali u Srbiju kako bi, u saradnji pokušali da pronađu nove tragove o tome gde se nalazi telo Ane Knežević, za čiju se otmicu sumnjiči njen suprug, Beograđanin David Knežević, saslušali su njegove roditelje! Kako prenose španski mediji, otac Davida Kneževića, koji je uhapšen u SAD kada je iz Beograda sleteo u Majami, odbio je da svedoči dok je majka Biljana pristala da da izjavu.

САСЛУШАНИ РОДИТЕЉИ ДАВИДА КНЕЖЕВИЋА: ФБИ стигао у Београд, најновији детаљи у истрази нестанка Ане Кнежевић!

Foto: Društvene mreže

Kako prenose španski mediji, otac Davida Kneževića, koji je uhapšen u SAD kada je iz Beograda sleteo u Majami, odbio je da svedoči dok je majka Biljana pristala da da izjavu.

- Majka Biljana je govorila o odnosima između sina i snaje. Međutim, kada su joj agenti pokazali sliku muškarca, za kog veruju da je upravo njen sin, i to dok kupuje sprej u prodavnici u blizini stana u kom je poslednji put Ana viđena u Madridu i zamolili je da kaže da li prepoznaje osobou, majka osumnjičenog je samo kratko izjavila "ne želim da odgovorim" - preneli su španski mediji.

Ana Knežević, podsetimo, nestala je 2. februra. Poslenji put je viđena u stanu u Madridu u kom je živela od kraja prošle godine.

Njen suprug, od kog se prema nezvaničnim informacijama razvodila, u pritvoru je od 4. maja bez mogućnosti izlaska uz kauciju.

Prethodnih meseci, španski istražitelji i FBI tragali su za Aninim telom u različitim delovima Španije i Italije, a informacije koje bi bile važne za slučaj, kako navode, pokušavaju da prikupe i u Srbiji.

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Utvrđeno je da je David Knežević, koji je tvrdio da je u vreme njenog nestanka bio u Beogradu, i da je 29. januara iznajmio u renta karu "pežo" na kom je promenio registarske tablice i zatamnio strakla, a potom otputovao u Madrid. U jednoj prodavnici je, kako navode, 2. februara kupio sprej, stavio motociklističku kacigu, ušao u njenu zgradu i poprskao sigurnosne kamere, ali su ga one ipak snimile.

- Zatim je ušao u njen stan i tamo je napao a potom izneo u velikom koferu. Anini prijatelji, zabrinuti jer se ne javlja, dva dana kasnije 4. februara, pozvali su policiju i vatrogasce koji su ušli u stan. U njemu su pronađene njene lične stvari i odeća, ali ne i mobilni telefon i laptop - prenose španski mediji.

Policijski inspektori, međutim, u stanu nisu pronašli tragove krvi ali su zatekli nered i dokaze koji ukazuju da je napadnuta u kupatilu.

- Dokazi ukazuju da je David Knežević iste noći pobegao iz Španije. Sumnja se da je telo supruge stavio u gepek automobila, a potom ga ostavio na putu za Srbiju. Istražitelju su pretražili nekoliko lokacija na kojima se zaustavlljao, ali bez rezultata - navode oni.

Foto: Privatna arhiva

Oni dodaju i da su istražitelji otkrili da se Kneževiž vratio u Srbiju noseći sa sobom svoja tri mobilna telefona ali i telefon supruge Ane.

- Otkrili su da su njegovi i Anin telefon bili na istoj baznoj stanici, dan nakon što je Ana nestala - otkrivaju istražitelji i podsećaju da je policija otkrila da su poruke poslate sa njenog telefona Aninoj drugarici, pisane sa teritorije Francuske.

- U tim porukama Ana kaže da je upoznala divnog čoveka sa kojim će provesti vikend u kući na periferiji Madrida. Tokom istrage je otkriveno da ih je Aninoj prijateljici poslao David Knežević i to tako što je od jedne žene tražio da ih prevede - podsećaju oni.

U krivičnoj prijavi, navedeno je i da je saslušan vlasnik renta kar agencije iz Beograda, koji je potvrdio da je automobil vraćen sredinom marta, kao i da su stakla na "pežou" zatamljena, stavljen novi ram registarskih tablica kao i da je automobil prešao skoro 4.800 kilometara.

Takođe je otkriveno i da su kamere na naplatnoj kućici snimile "pežo" u blizini Madrida u kasnim noćnim satima između 2. i 3. februara. Otkriveno je da su tablice koje je automobil imao ukradene u Madridu, u ulici u kojoj je živela Ana Knežević.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Najbolja drugarica Ane Knežević za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Gledao je Đokovića, nije uspeo da se sakrije, evo o kome se radi (FOTO)