"ŠTA ĆE BITI ZA 20 GODINA": Na suđenju Blažiću svedočio ranjeni Nemanja Ilić

Tanjug

26. 09. 2024. u 11:26

NEMANjA Ilić, jedan od mladića ranjenih u Malom Orašju, u masakru prošle godine, za koji je okrivljen Uroš Blažić, danas je u nastavku suđenja istakao da je njegov najjači strah šta će biti za 20 godina, aludirajući na godinu kada bi Blažić u slučaju maksimalne zatvorske kazne izašao iz zatvora.

ШТА ЋЕ БИТИ ЗА 20 ГОДИНА: На суђењу Блажићу сведочио рањени Немања Илић

Foto: N. Skenderija

Na pitanje punomoćnika čega se najviše plaši, Ilić je rekao da se plaši šta će biti za 20 godina, jer s obzirom na to da Blažić u trenutku zločina nije imao navršenu 21 godinu, njemu po zakonu sud može da izrekne maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina.

Ilić je najpre detaljno ispričao kako se tog 4. maja prošle godine sa prijateljima sastao u dvorištu škole u Malom Orašju, gde su sedeli okupljeni oko vatre.

U jednom trenutku je čuo pucnjavu i najpre pomislio da su petarde, međutim, ubrzo je shvatio da neko puca po njima i pokušao da ustane, ali je pao.

Ilić je naveo da je video siluetu osobe koja ima pušku i puca rafalnom paljbom po njima i dodao da je čuo da njegovi drugovi zapomažu i pozivaju upomoć.

On je rekao da je shvatio da je ranjen tek kada je osoba koja je pucala otišla, i kada je pokušao da ustane.

Ilić je pozvao svog oca i objasnio mu, a ubrzo su stigli i prevezli ga u bolnicu.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih Ilić je rekao da i dalje trpi jake bolove zbog povreda koje je zadobio tad, kao i da ne može da sedi već samo da stoji ili leži, a u sudnicu je danas došao sa štakama.

Nakon njega svedočila je Jelena Pantić koja je ispričala da živi u Duboni u blizini mesta gde je Blažić pucao, kao i da je te noći sa terase videla njega kako puca po deci.

Pantićeva je ispričala da je u tom trenutku od straha vrisnula, nakon čega se Blažić okrenuo ka njoj i počeo da puca.

Ona je navela da je tada sakrila decu ispod stola i pozvala policiju.

Milenko Bjekić, u čijem stanu u Mladenovcu su bili prijavljeni članovi porodice Blažić, naveo je da su oni samo formalno bili prijavljeni u stanu i da nisu u njemu živeli.

Bjekić je rekao da je njega Radiša Blažić, Urošev otac, zamolio da ga prijavi kao da živi u tom stanu kako bi od vojske dobio stan u Mladenovcu, a ne u Kragujevcu.

Svedok je istakao da su Blažići tri puta ušli u stan, a da nikad nisu živeli u njemu.

Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba kod Mladenovca.

Njegov otac Radiša Blažić je optužen za držanje oružja koje je pronađeno u njegovoj kući.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA LICA MESTA: Ovo je kuća u kojoj je majka ubila ćerku u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji