MUČIO KAFEDŽIJU, LOMIO MU PRSTE, PA ZAĆUTAO: Detalji sa suđenja za ubistvo Sime Balaševića

S. M. JOVANOVIĆ

19. 09. 2024. u 19:00

Osumnjičenom za teško ubistvo Sime Balaševića (90) u Bogovini određen pritvor

МУЧИО КАФЕЏИЈУ, ЛОМИО МУ ПРСТЕ, ПА ЗАЋУТАО: Детаљи са суђења за убиство Симе Балашевића

Foto: Ist Media

D.B. (46), iz Podgorca kod Boljevca, osumnjičen da je ubio devedesetogodišnjeg Simu Balaševića (90), bivšeg ugostitelja u njegovoj kući u Bogovini, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio se ćutanjem.

Ovaj muškarac, koji je u avgustu,sumnja se, počinio i razbojništvo u svom selu kada je opljačkao tridesetšestogodišnju meštanku i oteo joj 20.000 dinara, nije želeo da iznese svoju odbranu, iako je prilikom hapšenja rekao policiji da će sve ispričati tužiocu.

U Višem javnom tužilaštvu to, međutim, nije učinio. Sudija za prethodni postušak Višeg suda u Zaječaru, na predlog Višeg javnog tužilaštva, odredio mu je pritvor do 30 dana.

Osumnjičenom se na teret stavlja teško ubistvo Sime Balaševića iz koristoljublja. Nesrećnog ugostitelja, poznatog po kafani „Bolji život“, jednoj od najposećenijih u ovom kraju, napao je iznenada u njegovom domu. U kuću je ušao tako što je razbio staklo na vratima, u noći između 8. i 9. septembra. Simu je vezao za stolicu, mučio ga, lomio mu prste tražeći novac i dragocenosti, udarao ga u predelu glave i tela, zbog čega je starac preminuo. Zatim je pobegao, ispreturavši čitavu kuću. Telo svog oca pronašao je sin Ljubiša kada je došao da obiđe oca, jer mu nije odgovarao na pozive. Pronašao je oca mrtvog, vezanih ruku i nogu.

Ubici je, saznajemo, ovo drugo ubistvo, a prvo je počinio kao maloletnik.

- Osumnjičeni D.B. je sa 16 godina počinio ubistvo i tada je, najverovatnije, odslužio kaznu u maloletničkom zatvoru. Mi detalje tog zločina u ovom treenutku ne znamo, jer po zakonu, čuvamo predmete pet godina nakon pravosnažne presude, a ovaj se zločin dogodio pre 30 godina – kaže Miodrag Canović, tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru.

Policija je prethodnih dana intenzivno radila na rasvetljavanju ovog monstruoznog zločina, kakav se u boljevačkom kraju, ne pamti. Saslušano je više ljudi, pregledane nadzorne kamere. Srećom, forezničari su na mestu zločina izdvojili biološke tragove.

- Zavod za sudsku medicinu u Nišu svojim brzim veštačenjem DNK doprinelo je pronalaženju osumnjičenog i ja moram da ih pohvalim – kaže Canović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata