NOVI DETALJI O ŽENI UBIJENOG VEHABIJE: Navodno napustila Srbiju par dana pre napada, ispituje se da li je saučesnica?

Novosti online

30. 06. 2024. u 08:39

SUPRUGA (26) teroriste Miloša Žujovića, koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin, rođena je u Beranama a navodno je Srbiju napustila pre tri dana.

НОВИ ДЕТАЉИ О ЖЕНИ УБИЈЕНОГ ВЕХАБИЈЕ: Наводно напустила Србију пар дана пре напада, испитује се да ли је саучесница?

Foto: Privatna arhiva

Ona je 27. juna otišla za Crnu Goru. Zasad se ne zna pouzdano da li je znala za teroristički plan supruga odnosno, da li je saučesnica u terorističkom napadu muža na izraelsku ambasadu u Beogradu.

Prema saznanjima Blica, MUP Srbije zatražio je od crnogorske policije privođenje i ispitivanje Žujovićeve supruge.

Foto: Printscreen

Miloš Žujović koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin sa suprugom je živeo u Novom Pazaru. Kako se saznaje, oni imaju jednog sina koji će za koji dan napuniti godinu dana. Prema informacijama, koje se još proveravaju, a kojima raspolaže srpski MUP, supruga teroriste je trudna.

Foto: D. Milovanović

U stanu koji su iznajmljivali u Novom Pazaru osim smeća pronađene su i pelene. MUP Srbije objavio je fotografiju teroriste Miloša Žujovića i supruge koja je napravljena 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka. Besa je potpuno pokrivena i nosi nikab, koji ima samo otvor za oči.

Ova vrsta odevanja u koju spada i burka u kojoj su i oči prekrivene velom zabranjena je u pojedinim evropskim zemljama. Poslednja u nizu to je uradila Švajcarska prošle godine u septembru.

Prve države u Evropi koje su zabranile nošenje 2011. su Francuska i Belgija, a potom Bugarska, Austrija, Danska...

Žujović, i ranije je bio poznat po svom nasilničkom ponašanju - naime, po svedočenju M. G, majke bolesnog deteta iz Rožaja, Žujović ju je napao u autobusu na liniji Beograd - Bar. Ona je opisala da ju je Žujović udario, iako je bila sama sa decom, a potom je pretio da će se "igrati sa njihovim glavama".

Foto: D. Milovanović

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku posle terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost i sigurnost građana - stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Policija je danas uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje s ubijenim napadačem Žujovićem, nakon napada na pripadnika Žandarmerije samostrelom ispred Ambasade Izraela u Beogradu, nije prvi put hapšen zbog planiranja terorističkog napada.

Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož.

Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

(Blic)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor