"NADAM SE DA ĆE JE NAĆI, ZA DAVIDOVO DOBRO": Oglasio se advokat Srbina uhapšenog zbog nestanka bivše supruge Ane

Novosti online

04. 06. 2024. u 13:13

DAVID Knežević, optužen za kidnapovanje bivše supruge Ane Knežević u Španiji, pojavio se na federalnom sudu u Južnoj Floridi u ponedeljak, dok španske vlasti nastavljaju potragu za nestalom ženom.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ЈЕ НАЋИ, ЗА ДАВИДОВО ДОБРО: Огласио се адвокат Србина ухапшеног због нестанка бивше супруге Ане

Foto: Printskrin/Društvene mreže

David Knežević izašao je pred sudiju na kratko saslušanje, gde je njegov advokat tražio još vremena pre nego što bude zvanično optužen.

Sudija je odredio novi termin za 10. jun.

Knežević (36) je uhapšen prošlog meseca nakon što je stigao na aerodrom u Majamiju letom iz Srbije i optužen je za kidnapovanje u vezi sa nestankom bivše supruge Ane Marije Henao Knežević.

Ana, poreklom iz Kolumbije, nestala je 2. februara u Madridu.

Ona je živela u Fort Loderdejlu na Floridi, ali se u decembru preselila u Madrid nakon što su prijatelji rekli da se rastaje od muža.

Nakon saslušanja u ponedeljak, advokat Davida Kneževića, koji je poreklom iz Srbije, Džejn Vajntraub govorila je prvi put za medije.

- Sve što mogu da kažem je da se nadam, pre nego što se vratimo sledeće nedelje, čuli ste da je agent FBI prošle nedelje svedočio da se u Španiji trenutno vodi veoma aktivna istraga u potrazi za njom, i mogu samo da se nadam da će se ona ili pojaviti ili biti pronađena za Davidovo dobro pre nego što odemo na sud - rekla je Vajntraub.

Španske vlasti objavile su snimak potrage za Anom Marijom, koji prikazuje FBI i špansku nacionalnu policiju u šumovitoj oblasti i u onome što izgleda kao kanal.

Iz snimka nije sasvim jasno gde u Španiji pretražuju, ali izgleda da je oblast blizu auto-puta.

Policija u Španiji saopštila je da ima više dojava koje ukazuju na različite scenarije gde bi Ana Marija mogla da bude.

Na prethodnom ročištu 10. maja, tužioci su prvi put javno spomenuli da strahuju da je ona možda ubijena.

Kneževićev advokat je rekao da je njegov klijent nevin i da je bio u svojoj rodnoj Srbiji na dan nestanka svoje 40-godišnje supruge. Ali agenti kažu da je Knežević četiri dana ranije iznajmio "pežo" u Beogradu.

Slučaj je privukao međunarodnu pažnju pošto su se organi za sprovođenje zakona iz nekoliko različitih zemalja udružili da pomognu u pronalaženju Ane Marije i osobe odgovorne za njen nestanak.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: JANKOVIĆ DOVEDEN U TUŽILAŠTVO: Osumnjičeni sa ubistvo Danke stigao na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024