"ŽRTVE ŽIVE, A SVEDOCI SU HIPNOTISANI": Belivuk i Miljković negiraju dokaze tužilaštva iznoseći neverovatne tvrdnje

Z. U.

08. 09. 2022. u 07:45

BITI mrtav nije krivično delo, a ubistvo je krivično delo, ali ako nema obdukcionog nalaza, onda čovek nije mrtav.

ЖРТВЕ ЖИВЕ, А СВЕДОЦИ СУ ХИПНОТИСАНИ: Беливук и Миљковић негирају доказе тужилаштва износећи невероватне тврдње

Marko Miljković Mare i Veljko Belivuk

Ovim rečima, juče je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu Marko Miljković, koji je sa Veljkom Belivukom i nekolicinom članova svoje kriminalne grupe, optužen za monstruozna ubistva, pokušao da se odbrani. On je za govornicom negirao da je počinio zločine za koje ga tereti Tužilaštvo.

Opšti utisak sa jučerašnjeg nastavka pripremnog ročišta je bio da su i on, ali i Belivuk, naučili napamet sve ono što im je neko drugi napisao i pripremio ih za odbranu. Pogotovu, kada su koristili detalje iz važećeg Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Ustav Srbije, čije najsitnije detalje poznaju samo vrhunski advokati. Moglo se čuti da je uvodna izlaganja, zapravo, napisao njihov prvobitni brnilac Dejan Lazarević, koji je u međuvremenu uhapšen sa Darkom Šarićem.

- Smatram da žena Zdravka Radojevića njega i dalje verovatno krije - prenosi reči optuženog Miljkovića izvor "Novosti", jer je i jučerašnje ročište bilo zatvoreno za javnost. - Odakle njemu 10 automobila, kako se navodi u optužnici, koje smo mi navodno uzeli. Radojević nije imao para.

Optuženi Miljković se osvrnuo i na žrtve, za koje je, sa ostatkom kriminalne ekipe optužen, negirajući da je učestvovao u njihovom ubistvu:

- Nisu oni bili studenti teologije, a možda su i živi, jer nema dokaza da su mrtvi.

Ubijenog Lazara Vukićevića, međutim, prema rečima našeg izvora, nije nazivao pogrdnim imenima, ali je negirao da ima bilo kakve veze sa njegovom otmicom i ubistvom, tvrdeći da je u to vreme bio u Crnoj Gori. Istrazi ovaj detalj nije bio nepoznat, jer je u isto vreme Miljković optužen za dvostruko ubistvo i otmicu, koji su počinjeni istog dana u jednom mestu kod Spuža, nadomak Podgorice.

Ipak, za Vukićevićevu smrt, prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) krivi su Miljković i Belivuk, koji su izdali krvavi nalog. O tome su pričali i svedoci - okrivljeni, na koje se drugooptuženi posebno "ostrvio", jer su za manje kazne priznali krivična dela. Bojan Hrvatin je osuđen na 15, Nikola Spasojević na 14, a poslednji u nizu - Srđan Lalić na 18 godina robije.

- Oni su pod hipnozom i patološki slučajevi - ovako je Miljković opisao trojicu dojučerašnjih "saboraca". - Ona mašina za mlevenje mesa nikako nije mogla da se unese u tu prostoriju u Ritopeku, kao i oružje uneta je i podmetnuta naknadno.

Prvi se o optužnici juče izjašnjavao Veljko Belivuk, koji je dosta mirnije, za razliku od Miljkovića, prema rečima našeg izvora, neprestano nervozno gestikulirao i pomerao noge uz govornicu, tvrdeći da nije kriv!

- Svi ovi razgovori o kojima je reč, vođeni preko "Skaja", montirani su, dok su fotografije foto-montaža - branio se Belivuk.

Kako su advokati preneli novinarima, Belivuk je tokom uvodnog izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" kao i mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

Organizovana kriminačlna grupa predvođena Belivukom i Miljkovićem, tereti se za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Za danas je zakazan nastavak glavnog pretresa, gde će Tužilaštvo da se izjasni o dokazima, koje je predložila odbrana. Inače, čitanje druge optužnice, za još dva ubistva - Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, odloženo je, jer je jedan od optuženih, Vlade Draganić, dobio koronu, pa mora da bude u izolaciji narednih sedam dana.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekoliko pripadnika njegove grupe, otkazali su svima punomoćje i saopštili da izlaze iz ovog predmeta. Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku.

BRANE SE NAPADOM NA DRŽAVU

VELjKO Belivuk i Marko Miljković, kao vid odbrane, osim što negiraju ubistva, "pljuju" po žrtvama i svedocima-okrivljenima, izabrali su da napadnu sam vrh države i policije, koji su im stali na put, pohapsili ih i rasvetlili zločine. Oni su za određene nadimke sa "Skaj" komunikacije tvrdili da pripadaju određenim ljudima iz vlasti, tražili su da se suoče sa pripadnicima MUP, koji su vodili istragu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive