POLICIJSKA AKCIJA U KIKINDI: Otkrivena još jedna laboratorija za uzgoj marihuane

R. Š.

04. 03. 2022. u 18:48

Pripadnici MUP-a iz Beograda otkrili su u Kikindi ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane, drugu na području ovog grada u poslednje dve godine.

ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У КИКИНДИ: Откривена још једна лабораторија за узгој марихуане

Foot: R. Šegrt

Iako o tome još uvek nema zvanične informacije ni iz MUP-a ni iz Policijske uprave u Kikindi, vidljivo je da policijski službenici već nekoliko dana pretresaju kuću u Ulici Braće Bogaroški, gde je pronađen zasad marihuane. Kuću je, navodno, iznajmio neko iz Beograda i počeo neovlašćenu proizvodnju opojne droge, a u zakup su je izdali naslednici, jer je preminula vlasnica koja je, kako pričaju komšije, živela u inostranstvu. Zasad nema pouzdanih podataka  koliko stabljika i koja količina marihuane je pronađena.

Ovo je druga ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima pronađena na području Kikinde poslednje dve godine. Prva je otkrivena u avgustu 2020. u Nakovu, u kući u Ulici Miloša Tice 38, koju je takođe koristio Beograđanin N.Č. koji je prošle godine osuđen. Policija je pretresom te kuće i drugih prostorija, u improvizovanoj laboratoriji, pronašla 1.364 biljke indijske konoplje prosečne visine 70 centimetara i neto mase 18,2 kilograma. Viši sud u Zrenjanu osudio je N.Č. na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina zbog dva krivična dela, neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, ali i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu