TUČA U HOTELU: Sud donosi presudu Bjelogrliću - traže 6 meseci zatvora zbog udaraca u glavu u cik zore

J.D.Lj.

24. 10. 2024. u 17:06

GLUMCU i reditelju Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine niškom hotelu "Ambasador", za sutra je zakazano izricanje prvostepene presude u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

ТУЧА У ХОТЕЛУ: Суд доноси пресуду Бјелогрлићу - траже 6 месеци затвора због удараца у главу у цик зоре

Foto: ATA images/D. Milenković

U završnim rečima, na prethodnom procesu, tužilaštvo je predložilo da sud Bjelogrlića osudi na kaznu zatvora od šest meseci, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Glumac je, inače,  u svojoj odbrani detaljno opisao svoj odnos sa Antonijevićem, tvrdeći da ga je ovaj napadao godinama unazad, a da je sukob u Nišu posledica svega toga. 

Podsetimo, prvobitno je istraga u ovom slučaju sprovedena u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića, tamošnji sud zatražio da se predmet delegira beogradskom, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, s obzirom da su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador",tokom manifestacije 56. filmski susreti. 

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje.

On je priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje i kajanje zbog svega što se desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta mu je Janik Siner upravo uradio