NIJE BILO ELEMENATA KRIVIČNOG DELA: Sud odbacio Kantarovu prijavu protiv Verana Matića

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

22. 10. 2024. u 13:04

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju donelo je odluku o odbacivanju krivične prijave koju je Dejan Nikolić Kantar podigao protiv Verana Matića iz Beograda, predsednika Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara, zbog krivičnog dela Ometanje pravde.

НИЈЕ БИЛО ЕЛЕМЕНАТА КРИВИЧНОГ ДЕЛА: Суд одбацио Кантарову пријаву против Верана Матића

OK Radio

Ovaj nonses u pravosudnoj praksi je odbijen jer nije bilo elemenata dela.        

Podsećamo, ovaj višestruko osuđivani kriminalac za različita krivična dela, nalazi se na izdržavanju kazne zatvora od 18 meseci zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju. Prethodno je odslužio kaznu zatvora od 14 meseci zatvora za nasilničko ponašanje prema zaposlenima ove radio stanice. Pored toga, pre nekoliko nedelja prvostepeno je osuđen na godinu dana zatvora zbog pretnji bivšoj partnerki, a u toku su sudski procesi za pretnje načelniku Policijske uprave u Vranju i za pretnje stražaru u Centralnom zatvoru u Beogradu.

- Nikolićeva krivična prijava ima elemente naučne fantastike i očekivao sam da prijava bude odbačena. Prijava je imala funkciju zastrašivanja, da prestanem da se bavim problemima zazidanog OK radija i drugih slučajeva nasilničkog ponašanja i pretnji zbog kojih je Nikolić dva puta pravosnažno osuđen, kao i za aktuelna suđenja i pokušaje opstrukcije koje konstantno pokušava. Veoma je važno da pažnja javnosti bude fokusirana na ove slučajeve i na podršku borbi protiv korupcije i kriminala i nasilja, ali i kao podrška odgovornim tužiocima i sudijama – kaže Veran Matić za "Novosti".

Nikolić je naveo u krivičnoj prijavi da je Veran Matić  uticao na sud kako bi on dobio kaznu zatvora  od 18 meseci, ali i da je u saradnji sa upravom Kazneno-popravnog zavoda u Nišu organizovao „kidnapovanje“ Nikolića iz sanintetskog vozila koje ga je prevozilo u specijalnu bolnicu za lečenje pluća „Ozren“ u Sokobanji, što je predstavio kao neformalni pokušaj ubistva.

 Opet odloženo suđenje

Glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji nekadašnjem načelniku Policijske uprave Vranje Igoru Živkoviću, je ponovo odložen, jer je osumnjičenom Nikoliću ponovo pozlilo.Posle pokušaja pravne opstrukcije od strane advokata odbrane, usledio je ponovni zahtev za izuzeće svih nivoa sudija i tužioca, od osnovnih do apelacionih, što je odbijeno, jer je taj zahtev za izuzeće ranije već jednom odbijen. Suđenje je odloženo za 4. decembar.

Podsećamo, sve je počelo pre više od dve godine, kladionice koje su tada bile u Kantarovom vlasništvu izgradile su bespravni objekat kojim je zazidan deo OK radija. Taj zid i pored rešenja gradske inspekcije iz juna 2022. godine, još nije srušen i predstavlja trajnu pretnju egzistenciji OK radija. Tužilaštvo i sud su za to vreme podigli optužnice i doneli presude u dva slučaja na kazne zatvora, a gradska uprava nije uspela da realizuje rušenje zida, od kojeg je sve počelo. Kada je Matić stao uz kolege iz OK radija, našao se i sam na meti lokalnog kontraverznog biznismena. Grad je bio izlepljen njeggovim plakatima, a sam Nikolić je u više navrata izjavljivao da mu se sudi pod pritiskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

Pun kapacitet poslovnog kompleksa Sirius Offices POTVRDA ATRAKTIVNOSTI TRŽIŠTA NEKRETNINA U BEOGRADU