AKO KOSTA ODBIJE DA SVEDOČI, NJEGOV ISKAZ IZ ISTRAGE NIJE VIŠE DOKAZ: Dečaka koji je počinio zločin u "Ribnikaru" dovode u sud

S. J. M.

08. 10. 2024. u 07:46

DEČAKA Kostu K. koji je izvršio zločin u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine, danas treba da dovedu iz psihijatrijske klinike za decu u zgradu Specijalnog suda, da svedoči protiv svojih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović optuženih pred Višim sudom u Beogradu za teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje municije.

АКО КОСТА ОДБИЈЕ ДА СВЕДОЧИ, ЊЕГОВ ИСКАЗ ИЗ ИСТРАГЕ НИЈЕ ВИШЕ ДОКАЗ: Дечака који је починио злочин у Рибникару доводе у суд

Foto: Z.Jovanović/Novosti

Kosta će biti u pratnji dečjeg psihijatra sa klinike i kolizionog staratelja iz Centra za socijalni rad, a suđenje počinje u 10 časova. 

On će sedeti u zatamnjenoj staklenoj "kućici" za zaštićene svedoke, a sudija će ga na početku pretresa pitati da li želi da svedoči, jer prema zakonu, zbog bliskih porodičnih veza ima prava i da odbije svedočenje. Ukoliko prihvati, svi učesnici u postupku mogu da mu postavljaju pitanja, a ako odbije, pretres se završava. U tom slučaju ni njegova izjava koju je u istrazi dva meseca nakon zločina dao u Višem tužilaštvu preko video-linka, neće moći da se koristi kao dokaz u sudskom postupku protiv njegovih roditelja. 

Kosta će u sud biti dovezen kolima saniteta.

Niko u sudnici neće moći uživo da ga vidi, već će ga gledati na monitoru i slušati preko zvučnika, a on će kroz staklo moći da vidi sve. Jedino ako bude bilo nekih tehničkih problema, moguće je da Kosta stoji za govornicom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

MONFIS ISPISAO ISTORIJU U ŠANGAJU: Francuski teniser dostigao rekord Rodžera Federera (FOTO)