MUŽU OBAVEZNO PSHIJATRIJSKO LEČENJE: Izrečena sudska odluka Novosađaninu Nikoli Teodoroviću (55) za ubistvo žene bušilicom

Lj.P.

27. 09. 2024. u 16:08

NOVOSAĐANINU Nikoli Teodoriviću (55) optuženom da je sa najmanje 15 udaraca bušilicom u porodičnoj kući u Ulici Diane Budisavljević u novosadskom anaselju Mali Beograd na Klisi, usmrtio dve godine mlađu suprugu Gordanu, juče je odlukom sudskog veća izrečena mera obaveznog psihijatrisjkog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za tim postoji potreba. Do pravosnažnosti odluke, on će bito smešten u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

МУЖУ ОБАВЕЗНО ПСХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ: Изречена судска одлука Новосађанину Николи Теодоровићу (55) за убиство жене бушилицом

FOTO:Lj.P.

Iako se Teodorović teretio za teško ubistvo, na svirep i podmukao način, da je sa najmanje deset udaraca bušilicom po glavi i najmanje pet udaraca istim alatom i  po rukama joj naneo porede, sudsko veće kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović je mišljenja da se ne može govoriti o podmuklosti i svireposti kako se navodi u predlogu tužioca, jer je u trenutku kada je počinio protivpravno delo koje je u zakonu određeno kao krivično delo ubistvo, bio neuračunljiv.

Obrazlažućidalje  presudu, sudija Josifović je istakla da je utvrđeno da je Teodorović 11. marta oko 16.50 sati u porodičnoj kući, u stanju kada nije mogao da shvati značaj dela usled perzistenstkog poremećaja i sumanutošću, udarcima šrafilicom usmrtio suprugu. Ženi je prišao i bez povoda, tom alatkom joj zadao najmanje deset udaraca u glavu i najmanje pet po rukama, dok je pokušavala da se odbrani.

- Okrivljeni jeste priznao delo, ali  samo priznanje  nije bilo dovoljno i ono je potkrepljeno dokazima – rekla je sudija Josifović, ističući da je sud prihvatio sve dokaze.-  Da bi se govorilo o svireposti morala bi da postoji svest i namera da se žrtvi nanose prekomerni bolovi i patnja, kao i namera da se žrtva muči, što ovde nije bio slučaj, jer okrivljeni nije bio sposoban da shvati da joj nanosi bolove visokog intenziteta, naročito što je oštećena brzo izgubila svest,pa nije objektivno ni osećala te bolove. Ne mežemo govoriti o lukavosti i prikrivenosti prilikom izvršenja krivičnog dela.

Tokom suđenja nesporno je utvrđeno da je Teodorović uzeo akumulatorsku šrafilicu i prilazeći sada pokojnog supruzi, sa kojom je u braku proveo 30 godina, a koja je sedela na trosedu i gledala televiziju, udario je u predelu čela, gde je ona odreagovala braneći se rukama, po kojima je zadobila takozvane odbrambene povrede. A nakon toga,  žena je ustala  i krenula prema vratima, okrivljeni je tada udara otpozadi, pa je izgubila svest, a onda je nastavio sa udarcima. Usled gubitka svesti, nesrećna žena nije osećala prekomernu patnju i bol, a ubrzo potom je umrla.

Teodorović je posle zločina, otišao automobilom do Temerinskog mosta, odakle je prethodno vezavši žicom oko vrata blok, skočio u vodu nameravajući da se ubije. Prethodno je pozvao ćerke koje u trenutku kritičnog događaja nisu bile kod kuće i rekao da je gotovo i da ne može više da izdrži. Obe su odmah krenule kući, jedna je ostala na mostu, dok je druga idiću prema porodičnom domu, pozvla Hitnu pomoć govoreći adresu i navodeći da se možda dogodilo ubistvo. Na audio snimku reprodukovanom u sudnici, čuli su se ćerkini povici: „Mama, mama, jooj, ubio ju je, mama...“

Na suđenju Teodorović je rekao da je hteo da se ubije, jer mu ne treba život bez supruge i ćerki, i izrazio je kajanje zbog svega što se desilo.

- antrfile -


 

IZGUBILE OBA RODITELjA


 

IZJAVLjUJUĆI najdublje saučešće ćerkama, sudija Josifović je rekla da su ne samo izgubile majku, nego i oca. Obe su u istrazi dale iskaze, ali na suđenju su iskoristile svoje zakonsko pravo privilegovanog svedoka i nisu svedočile.


 

- antrfile -


 

ČUDNO PPNAŠANjE


 

PREMA iskazima ćerki, Teodorović se poslednjih godinu dana čudno ponašao. On je imao tešku porodičnu istoriju, deo detinjstva je proveo u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, jer je ostao bez roditeljskog staranja kada je njegov otac ubio njegovu majku.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?