NASTAVLJENO SUĐENJE MILOVANU BRKIĆU: Snimci na dnevnom redu

S. J. M.

23. 09. 2024. u 21:42

NA ponovljenom suđenju Milovanu Brkiću, vlasniku časopisa "Tabloid", optuženom za pozivanje na nasilnu promenu vlasti, gledani su snimci emitovani na "Srbininfu" i tv "Pink" na kojima se vidi da izgovara tu spornu izjavu. Tog dana 8. maja 2023. godine je bio skup "Srbija protiv nasilja", na kojem je bio i Brkić, koji je posle te izjave uhapšen i optužen.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ МИЛОВАНУ БРКИЋУ: Снимци на дневном реду

Printskrin

Na prvom snimku čuje se glas novinara "Srbin infa" Dejana Zlatanovića, koji kaže, "evo čuli smo sad (misleći na govornike na protestu) kakav je vaš komentar gospodine Brkiću" i urednik Tabloida na to odgovara.

- Srpska opozicija je pokazala svoje bedno lice, da će izgleda mladi klinci morati da puškama reše sudbinu Srbije i kakva protestna šetnja, mi treba da uđemo u Skupštinu da uhvatimo idiota i da mu otkinemo glavu" - rekao je tada Brkić i opsovao majku predsednika Srbije.

Njegov branilac Ivan Ninić imao je primedbe na ovaj snimak, jer se kako je rekao ne vidi mikrofon, niti "bubica", ni ko ga snima, ni čime. 

- Osoba koja mu je tražila komentar nije se predstavila, niti rekla kada, gde i na koji način će snimak biti upotrebljen - kazao je Ninić. - Brkić se tu ne obraća učesnicima skupa, već vodi dijalog sa nepoznatom osobom. Ovaj snimak je okačen 12. maja i nosi naslov "Vidite zbog čega je Brkić uhapšen".

Potom je pregledan snimak istog sadržaja emitovan u dnevniku tv Pink 8. maja. I na to je advokat Ninić imao primedbu, jer, kako je rekao, Pink nije bio na protestu i nije uzeo izjavu od Brkića.

Na to je tužilac Ljiljana Komnenović pitala kako znaju da nije novinar Pinka, ako oni kažu da je to nepoznata osoba.

Ninić je imao i primedbe da se na snimku ne vidi kada je emitovan, pre ili posle hapšenja i ne vidi se kako je pribavljen.

Na sledeće suđenje biće pozvani kao svedoci direktor marketinga i glavni i odgovorni urednik tv Pink, a na okolnosti saznanja o sačinjavanju snimka, kako su došli do njega i emitovali ga u dnevniku isto veče dok je skup još trajao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)