"PUSTI ME DA TE VAĆARIM" Na suđenju instruktoru jahanja Milošu Đukiću ispitani svedoci, saslušan i voditelj "Lagalice"

S. J. M.

05. 07. 2024. u 17:21

U JESEN 2017. godine spremala sam konja za jahanje kada mi je Miloš prišao sa leđa, zagrlio me i počeo da dodiruje. Rekao mi je da ne obraćam pažnju, da nastavim da radim i "pusti me da te vaćarim". Počeo je da mi otkopčava pantalone i gura ruke u donji veš. Ja sam se prvo skamenila, bila sam u šoku, a onda sam ga odgurnula i otišla sa druge strane konja. On je izašao iz štale i imali smo trening kao da se ništa nije desilo.

ПУСТИ МЕ ДА ТЕ ВАЋАРИМ На суђењу инструктору јахања Милошу Ђукићу испитани сведоци, саслушан и водитељ Лагалице

Miloš Đukić, Foto A. Stevanović

Ovo je na jučerašnjem suđenju zbog seksualnih zlostavljanja instruktoru jahanja Milošu Đukiću, ispričala svedokinja A. L. navodeći da su prvo krenuli komentari sa seksualnom konotacijom, a posle dodirivanje. Ona je bila članica konjičkog kluba "MBM" od 2009. godine, kada je imala 12 godina, pa do 2020. godine, sa jednim prekidom kada su joj omiljenog konja dali u klanicu, pa se naljutila.

U sudnici je ispričala da su se ovi Đukićevi nasrtaji dogodili posle još desetak puta, kada bi je uhvatio samu u odvojenom delu štale, ali je ona kasnije znala šta će se desiti i svaki put bi ga odgurnula i rekla mu, "ne Mišo", a on bi se tada povlačio.

- Jednom mi je rekao "ti najbolje jašeš, a nikada nećeš dozvoliti da te vaćarim" i posle toga je prestao da me dodiruje i nije mi više prilazio na takav način - kazala je A. L.

Ova devojka je rekla da nikada u klubu nije videla da Miloš nekoga seksualno uznemirava, ali da je znala za jednu devojku, a za drugu je naslućivala.

- Družila sam se sa O. M. i ispričala sam joj za neprijatnosti, koje sam imala sa Milošem, a ona mi je rekla da se i njoj isto desilo, da joj upućuje iste komentare i da je mazio. Tada smo se dogovorile da zajedno dolazimo u klub. Takođe, razgovarala sam posle sa jednom devojkom i ona mi je rekla da je njena sestra imala neprijatnosti, pa su zato napustile klub, ali nije mi govorila detalje - ispričala je svedokinja.

Ona je kazala i da je suvlasnica kluba Marina Gunjača zvala na proslavu povodom odlaska Đukića iz kluba 2022. godine.

- Rekla mi je da Miloš više neće biti tu i da svi koji smo otišli zbog njega možemo da se vratimo. Tu sam saznala i da su druge devojke imale neprijatnosti i tada se rodila ideja da se to prijavi - navela je A. L. - Pose te žurke nisam se zvanično vratila u klub, ali sam neko vreme dolazila. Devojka K. Š. me posle zvala i rekla šta se njoj desilo i da će da prijavi Miloša. Ja sam sama odlučila da ga prijavim i javila sam T. D. i to rekla.

Odgovarajući na pitanja, svedokinja je rekla da to što se njoj desilo nije tada ispričala Marini, jer nisu bile bliske, pošto je ona jedna neprijatna osoba. Kazala je i da je tokom treninga Miloš govorio "sediš ili klatiš se na konju kao na k...u" i "češi čavku o prednji unkaš", kao i da ta uputstva nemaju veze sa tehnikom jahanja.

Na ovom suđenju svedočio je i Bojan Ivković, glumac i voditelj popularne dečije emisije "Lagalica", koji je 20 godina bio član ovog konjičkog kluba i bio prijatelj sa Milošem Đukićem i Marinom Gunjačom.

On je rekao da je u septembru 2021. godine njegova ćerka došla sa drugaricom iz kluba, koja mu je ispričala da je Miloš poljubio.

- Ispričao sam to Marini i ona mi je rekla da je bilo još žalbi i navela jedan primer. Predložio sam da niko jedno vreme ne dolaze u klub dok se ne razjasni to oko Miloša. Ćerkinoj drugarici sam savetovao da sve ispriča roditeljima i mislio sam da će ga oni prijaviti. Posle sam kada mi se ukazala prilika razgovarao i sa Mišom, ali je on kategorički sve negirao. Prekinuli smo odnos, a on je onda otišao u bolnicu - ispričao je Bojan Ivković.

On je naveo da nikada nije mogao da pretpostavi da se dešava to što su posle ispričale devojke.

- Predložio sam Marini da Miloš ode iz kluba, ona se složila, ali je rekla da će to biti teško. Nije se tada znalo šta se sve dešavalo i koje su razmere, a oni su u klubu bili 24 časa. Prilika se ukazala kada je on otišao u bolnicu. Marina mi je rekla da Miloš u septembru 2022. godine hoće da se vrati u klub nakon operacije i to je izazvalo nezadovoljastvo devojaka, pa su razgovarale da ga prijave, da se sve ne bi ponovo dešavalo - ispričao je Ivković.

On je naveo da je znao da se ranije protiv Miloša vodio postupak zbog seksualnog uznemiravanja i da je oslobođen.

TRAŽILI DA SVEDOČI

SVEDOK A. L. kazala je da je 2016. godine kada se posle pauze vratila u konjički klub saznala da se protiv Miloša vodi sudski postupak za seksualna uznemiravanja.

- Marina i Miša su mi rekli da su ga 2010. godine tužile dve devojke i pitali su me da mu budem svedok da se ništa od toga nije dešavalo. Ja sam prihvatila i svedočila, jer tada nisam imala nikakve neprijatnosti sa njim, niti sam znala za druge - kazala je A. L.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca