ZBOG UBISTVA KOMŠINICE OSUĐEN NA 13 GODINA ROBIJE: Pančevački sud izrekao presudu Dušanu Dobreskovu

J.D.Lj.

03. 07. 2024. u 15:28

POSTUPAJUĆI po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, tamošnji Viši sud je javno objavio presudu kojom je Pančevca Dušana Dobreskova (65) osudio na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistva.

ЗБОГ УБИСТВА КОМШИНИЦЕ ОСУЂЕН НА 13 ГОДИНА РОБИЈЕ: Панчевачки суд изрекао пресуду Душану Добрескову

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Dobreskov je prvostepenom presudom oglašen krivim jer je 22. aprila 2023. godine oko 11.30 časova u Pančevu, u Ulici Dragutina Ilkića Birte, u stanju alkoholne opijenosti teškog stepena (2,23 promila alkohola u krvi), usmrtio Jelenu Stefanov (78), u dnevnoj sobi kuće u kojoj je živela.

- On je stezao oštećenu rukama za vrat, nanevši joj tešku telesnu povredu, nakon čega joj je nožem zadao pet uboda u predelu trbuha i grudnog koša. Od zadobijenih povreda žrtva je preminula na licu mesta - navodi se u saopštenju Tužilaštva. - Zadavanju udaraca prethodili su pojedinačni razgovori između optuženog, oštećene i svedokinje ispred kuće Jelene Stefanov o prodaji njihovih kuća koje su u nizu, te je optuženi tada shvatio da neće prodati kuće jer je oštećena za svoju ponudila visoku cenu.

Optuženom je, prvostepenom presudom, izrečena i mera bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara jer je krivično delo izvršio usled zavisnosti od upotrebe alkohola, a kod njega postoji ozbiljna opasnost da će usled ove zavisnosti i dalje da vrši krivična dela.

- Viši sud u Pančevu je rešenjem produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija, a zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - kažu iz VJT Pančevo.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!