SVEDOČI ZORANOVA SNAJA: U Beogradu se danas nastavlja suđenje za ubistvo Jelene Marjanović na nasipu u Borči

Z. Uskoković

04. 07. 2024. u 07:00

SVEDOČENjEM Milice Marjanović danas će u Višem sudu u Beogradu biti nastavljeno ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu (33) na nasipu Crvenka u Borči.

СВЕДОЧИ ЗОРАНОВА СНАЈА: У Београду се данас наставља суђење за убиство Јелене Марјановић на насипу у Борчи

Foto: Z. Jovanović

Milica je supruga Zoranovog rođenog brata Miloša, koja je sa njima kritičnog popodneva učestvovala u potrazi za, u tom trenutku, nestalom pevačicom.

Ona je trebalo da svedoči na prethodnom ročištu, početkom juna, ali nije došlo zbog obaveza oko deteta. Ispitan je njen suprug Miloš Marjanović, koji je ostao pri ranije datom iskazu, ali je dodatno pojasnio, odgovarajući na pitanja suda, da Zoran tog popodneva, kada ga je prvi put video posle nestanka snaje, nije bio - ni mokar, ni blatnjav, niti krvav!

Njega je, kako je ispričao u sudnici, sada optuženi Zoran pozvao i rekao mu da je Jelena nestala dok je trčala po nasipu, a zatim ga je zamolio da dođe da mu pomogne da je potraži.

- Moj brat je delovao uznemireno, ali ja posle tog našeg prvog razgovora, nisam shvatio koliko je situacija ozbiljna. Došao sam sa ocem Vladimirom, pa smo sa Zoranom i malom Janom krenuli u potragu.

Foto: Privatana arhiva

Ubrzo je došao i Marjanovićev drug, policajac Boris Pucić, koji je sa njima pretraživao teren. Na pitanje tužioca da kaže vreme kada je poslednji put video zajedno supružnike, on je rekao ranije tog dana, ali nije mogao da odredi tačno vreme. Postavljeno je i pitanje da li je Marjanović tada bio mokar, blatnjav ili krvav, na šta je Miloš odgovorio da nije, jer bi, da jeste, i njegov automobil bio blatnjav i krvav, što nije bio slučaj.

Zoran Marjanović je pušten da se brani sa slobode. I na početku novog procesa izjasnio se da nije kriv. Do sada je ispitano nekoliko svedoka, a advokati odbrane su predložili da se u sudu sasluša i mala Jana, kao neposredni očevidac majčinog nestanka. Ona je svojevremeno, tokom ispitivanja u tužilaštvu, ispričala da se "mama izgubila u travi" i tvrdila da se njen otac nije odvajao od nje nijednog trenutka.

Apelacija ukinula presudu

ZORAN Marjanović, od samog nestanka svoje supruge i pronalaska tela sutradan, negira da ima bilo kakve veze sa ovim događajem. Prvostepenom presudom, punom manjkavosti i bez dokazane krivice, on je osuđen na maksimalnih 40 godina. Apelacioni sud je ukinuo tu i takvu presudu, čije obrazloženje je napisano na više od 700 strana i naložio novo suđenje.

Veštaci, koji su, po nalogu tužilaštva, obavili razgovor sa devojčicom, u svom zaključku su naveli da je zrelija od svojih vršnjaka, natprosečne inteligencije, da nije sklona izmišljanju, preuveličavanju i izvrtanju stvarnosti, niti je podložna sugestijama. Tokom prvostepenog postupka, nadležni sudija je odbio da ispita Janu, ali je njen iskaz iz tužilaštva postao sastavni deo spisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA SLAVIMO IVANJDAN: Šta bi svaka kuća trebalo da uradi za sreću tokom cele godine?