OPTUŽNICA PETORKI ZBOG POKUŠAJA IZNUDE: Hteli da nateraju Lazarevčanina da prodaje drogu u Beču

N.B.

28. 06. 2024. u 15:36

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih, kojima se na teret stavlja da su od novembra 2022. do 3. februara ove godine u Lazarevcu, silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da iznude novac od oštećenog I. O.

ОПТУЖНИЦА ПЕТОРКИ ЗБОГ ПОКУШАЈА ИЗНУДЕ: Хтели да натерају Лазаревчанина да продаје дрогу у Бечу

Ova institucija već ima manjak ljudstva, Foto N. Skenderija

Optuženi su Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26),  Nenad Z. (45) i Ljubiša K. (25). Oni se nalaze u pritvoru od hapšenja u martu ove godine, a optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. 

- Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni u Lazarevcu silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da prinude oštećenog I. O. da po njihovom nalogu i u njihovoj organizaciji ide u Austriju, u Beč, na određeni vremenski period da se bavi prodajom opojne droge i zarađuje novac, koji bi predao okrivljenima na ime nepostojećeg duga prema okrivljenom Nikoli T. u iznosu od 10.000 evra. Svi su optuženi za krivično delo pokušaj iznude - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Darku V. se zbog nedozvoljenog držanja pištolja  na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Isto delo na teret se stavlja i Ljubiši K. zbog neovlašćenog nošenja dve ručne bombe, koje je zakopao u šumi uvijene u džemper, kao i Nikoli T.  jer je u stanu u kojem je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao municiju, 10 bojevih metaka, za čije držanje nije imao dozvolu nadležnog organa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)