OTAC UPOZOREN DA DEČAK NE TREBA DA PUCA: Na suđenju Kecmanovićima odbranu izneli vlasnik i instruktor streljane u kojoj je vežbao Kosta

J.D.Lj.

21. 06. 2024. u 17:56

U VIŠEM sudu u Beogradu danas su u nastavku suđena Vladimiru Kecmanović i Miljani Kecmanović, ocu i majci Koste K. (14), koji je, kako je utvrđeno istragom, 3. maja prošle godine, u OŠ "Vladislav Ribnikar", ubio devetoro dece i čuvara škole, odbranu izneli Ratko Ivanović i Nemanja Marinković, vlasnik i instruktor streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik učio da puca.

ОТАЦ УПОЗОРЕН ДА ДЕЧАК НЕ ТРЕБА ДА ПУЦА: На суђењу Kецмановићима одбрану изнели власник и инструктор стрељане у којој је вежбао Коста

Foto: Novosti

Oni se terete za davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da dečak nije pucao u tom klubu, a obojica su negirala krivicu. 

Sud je u ovom postupku zatvorio suđenje za javnost zbog zaštite interesa maloletnih žrtava, a kako saznajemo, Ivanović nije odgovarao na sva pitanja, dok Marinković jeste, osim na ona koje su postavljali branioci optuženih Kecmanovića. 

Ivanović je, kako saznajemo, izjavio da je svojevremeno upozorio oca dečaka da nije dobro da dete dovodi u streljanu. Navodno, rekao je Vladimiru Kecmanoviću da nije dobro da dete gađa u steljani jer može da se povredi od trzaja pištolja. Međutim, i pored njegovog upozorenja, kako je rekao, otac je insistirao da njegov maloletni sin, ipak, gađa iz pištolja velikog kalibra. 

Posle ovih navoda burno je reagovao branilac Miljane i Vladimira Kecmanovića, advokat Borivoje Borović, koji je optužio tužilaštvo da "taktički napada njegove klijente". 

Kostini roditelji su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih. Oni od početka postupka negiraju krivicu i nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih. 

Vladimir Kecmanović je optužen da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, dok je njegova supruga optužena jer je njen DNK izdvojen na jednoj čauri nađenoj u učionicu nakon masakra u "Ribnikaru". 

Istragom je utvrđeno da je Kosta, 3. maja prošle godine, pucao na učenike i radnika obezbeđenja iz dva očeva pištolja, koja je uzeo dva dana ranije. Kobnog dana, kako se navodi u optužnici, stavio je oružje u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. 

BURNO I ISPRED SUDNICE

MILjANA Kecmanović danas je prva stigla u Palatu pravde i do početka suđenja razgovarala sa braniocima, advokatima Irinom i Borivojem Borovićem. Njen suprug doveden je iz pritvora, u kojem se nalazi od maja prošle godine.

U sud je, od roditelja stradale dece, prvi došao Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline. Dok je ulazio u sud Miljana ga je pratila pogledom, a on je, kako su preneli pojedini mediji, upitao: "Šta me gledaš?", na šta je Kostina majka samo okrenula glavu. 

NA SVOJU RUKU

BRANILAC Nemanje Marinkovića, advokat Miroslav Živković, rekao je da njegov klijent nije sporio da je Kecmanović bio u streljani sa sinom tri puta:

- Moj branjenik je naveo da se iz dokaza i iskaza okrivljenih i dečaka ne vidi da je bio prisutan tokom obuke maloletnika, a on je kao instruktor morao biti obavešten da je otac na svoju ruku dao pištolj detetu. - Vladimir Kecmanović to nije učinio i zloupotrebio je svoje člansko pravo u Klubu Partizan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti