PETAR IZ SOMBORA PUCAO NA ŽENU I POLICIJU: Snaja pozvala pomoć, usledio haos - stigla presuda

Lj.P.

05. 06. 2024. u 14:53

PETAR B. (62) iz Sombora, koji je posle porodičnog nasilja iz vatrenog oružja pucao u pripadnike Žandarmerije koji su došli na intervenciju, u Višem sudu u Somboru je osuđen na 14 godina i pet meseci zatvora. Kako nam je potvrđeno u somborskom Višem sudu, presuda je doneta nakon što je prihvaćen sporazum o priznanju krivičnog dela koji je zaključio Viši javni tužilac u Somboru sa optuženim i njegovim braniocem.

ПЕТАР ИЗ СОМБОРА ПУЦАО НА ЖЕНУ И ПОЛИЦИЈУ: Снаја позвала помоћ, уследио хаос - стигла пресуда

FOTO: sajt viši sud sombor

Somborac Petar V. oglašen je krivim za nasilje u porodici, pokušaj teškog ubistva i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a u kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Istom presudom izrečena mu je i mera bezbednosti oduzimanje predmeta krivičnog dela, kao i mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, a vreme provedeno u ustanovi za lečenje uračunava se u kaznu zatvora.

Ovaj šezdesetdvogodišnjak je od izricanja presude bio smešten u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, prema osuđenom Petru B. je obustavljeno izvršenje mere lečenja alkoholičara i on je upućen na izdržavanje kazne u zatvoru.

Petar V. je, podsećamo, u Uli­ci Ste­va­na Sin­đe­li­ća, u blizini stro­gog cen­tra Som­bo­ra, u porodičnoj kući 7. juna prošle godine, nešto posle 16 časova, u prostorijama kuće pretio supruzi da će je ubiti i potom ispalio jedan hitac iz pištolja marke „bereta” u zid njihove kuće, zbog čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju. Nakon što su policijski službenici izašli na teren, osumnjičeni je ispalio vatru i na njih.

- Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije MUP-a koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje, on je ispalio najmanje četiri hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku.

Petar V. je, kako se sumnja, pucao u policijske službenike sa udaljenosti od oko dva metra, pri čemu je jedan pripadnik Žandarmerije zadobio laku, a drugi tešku povredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hirurg koji je laseru dao oči