ČEKA SE IZRUČENJE SNAJPERA IZ ŠPANIJE: Odloženo suđenje Slobodanu Milutinoviću za otmicu

Lj.P.

04. 06. 2024. u 11:58

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je odložen početak ponovljenog glavnog pretresa Novosađaninu Slobodanu Milutinoviću (39) za otmicu sugrađanke I.J. (26) sa kojom je navodno bio u emotivnoj vezi.

ЧЕКА СЕ ИЗРУЧЕЊЕ СНАЈПЕРА ИЗ ШПАНИЈЕ: Одложено суђење Слободану Милутиновићу за отмицу

drustvene mreže

Milutinoviću je trebalo da se sudi u odsustvu, jer je 25. aprila uhapšen u Madridu po poternici, a dan kasnije određen mu je ekstradicioni pritvor u Španiji.

Predsednik sudskog veća, sudija Ivana Josifović, predočila je da je Ministarstvo pravde poslednjeg dana maja, obavestilo novosadski Višu sud sud da je u Španiji počeo postupak izručenja Milutinovića našim pravosudnim organima. U toj odluci se, kako je kazala, navodi da Milutinović nije dao pristanak da našim pravosudnim organima bude ekstradiran po skraćenoj proceduri, pa će biti u redovnom postupku.

Milutinović se, odsećamo, od 5. maja 2023. godine nalazi u bekstvu, kada se sa nanogvicom nalazio u kućnom pritvoru, nije vratio iz dozvoljene šetnje.

Posle izricanja presude od dve i po godine zatvora, aprila prošle godine zbog tri krivična dela: prinude, protivpravnog lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja dvadesetšestogodišnje sugrađanke sa kojom je bio u emtivnoj vezi, Milutinović je iz zatvorskog, pušten u kućni pritvor uz elektronski nadzor, ali se iz dozvoljene šetnje nije vratio, pa je 8. maja 2023. za njim raspisana poternica.

POSTUPAK I PROTIV SUPRUGE

Osim ovog, u Višem sudu u Novom Sadu se protiv Milutinovića vodi još jedan postupak, za nasilničko ponašanje na fudbalskom turniru.

Protiv Snajpera i njegove supruge Tamare, u toku je i sudski postupak i u novosadskom Osnovnom sudu zbog nelegalnog oružja, i sudiće mu se u odsustvu. U tom predmetu došlo je do promene postupajućeg sudije, pa će suđenje krenuti iz početka, a glavni pretres je zakazan za sutra, 5. jun.

Apelacioni sud je ukinuo deo ove presude, odnosno za prinudu i za to delo sudiće mu se ponovo. Za preostala dva, presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora.

Iako Milutinovića optužnica tereti za otmicu, tokom dokaznog postupka, prvostepeni sud je cenio iskaze oštećene i prihvatio ga u većem delu, te je na osnovu toga, kao i drugih dokaza, to krivično delo prekvalifikovano u prinudu, jer je smatralo da nije počinio otmicu.

Početak glavnog pretresa zakazan je za 4. oktobar i tada će se odlučivati o optužnici, odnosno da li je reč o otmici kako tvrdi tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Oborio još jedan rekord Rodžera Federera, evo i koji