MAMA MU ANGAŽOVALA NOVOG BRANIOCA: Odloženo suđenje za pokušaj ubistva policajca u Novom Sadu

Lj.P.

30. 05. 2024. u 15:37

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas nije nastavljeno suđenje Dimitriju Stankoviću (45), optuženom da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 21. oktobra 2020. godine, pokušao da ubije Uroša Nikića, inspektora novosadske policije, kao i za nedozvoljeno oružje i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, jer je branilac, kog mu je odabrala majka, angažovan danas.

МАМА МУ АНГАЖОВАЛА НОВОГ БРАНИОЦА: Одложено суђење за покушај убиства полицајца у Новом Саду

FOTO:Lj.P.

U međuvremenu je imao advokata po službenoj dužnosti, jer je na prethodnom ročištu odabranom otkazao punomoć.

Pre otvaranja glavnog pretresa, Stankovićev novi branilac Boško Žilić, koji je inače treći angažovani od početka postupka, sudu je priložio punomoć. On je tražio da  današnje suđenje bude odloženo jer mu je potrebno vreme da se upozna sa spisima predmeta, ali i da obavi razgovor sa svojim branjenikom, jer, kako je rekao, o slučaju zna samo ono što mu je majka okrivljenog ispričala. Takođe je zamolio da se ne razreši Stankovićev branilac po službenoj dužnosti, dok se ne donese odluka o prihvatanju novog advokata.

Stanković je sudskom veću, kojem predsedava sudija Ivana Josifović, predočio da nema konkretnih primedbi na rad sa braniocem po službenoj dužnosti, ali da oseća veću dozu poverenja u advokata koji mu je majka odabrala.

- Na prošlom pretresu, kada sam otkazao punomoć prethodnom, najavio sam da imam advokata u vidu, međutim, do saradnje nije došlo – obrazložio je Stanković zbog čega sada ponovo ima novog branioca. - Moje mišljenje je da do problema sa advokatima dolazi zbog dela koje mi se stavlja na teret i u kom su oštećeni policajci.

Na početku suđenja Stanković je priznao da je u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem „skakavcem“ izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio, nije legitimisao kada ga je sa još jednim kolegom zaustavio u pomenutoj ulici.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju, međutim, tvrdio je da su se legitimisali i rekli da su policajci, i da je pokazao i službenu legitimaciju.

Glavni pretres pretres je zakazan za 27. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD