OTAC JOJ PRETIO DA ĆE DA JE BIJE I IZBACI IZ KUĆE AKO PRIČA: Nastavljeno suđenje Milanu Iciću za obljubu i podvođenje ćerke

S. J. M.

28. 05. 2024. u 16:47

SASLUŠANjEM veštaka psihijatra Milene Stanković, danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Milanu Iciću iz Malče kod Niša, okrivljenom za obljubu i podvođenje maloletne ćerke, Vujadinu Mladenoviću za pokušaj njene obljube i Aleksandru Vidojkoviću za posedovanje pornografskog snimka nastalog njenim iskorišćavanjem.

ОТАЦ ЈОЈ ПРЕТИО ДА ЋЕ ДА ЈЕ БИЈЕ И ИЗБАЦИ ИЗ КУЋЕ АКО ПРИЧА: Настављено суђење Милану Ицићу за обљубу и подвођење ћерке

Foto: Ilustracija

Psiholog Milena Stanković je odgovarajući na pitanja odbrane rekla da ti događaji nisu ostavili bitne psihofizičke posledice na njen razvoj.

- Ona nije tražila psihološku pomoć, a u hraniteljskoj porodici data joj je adekvatna emotivna pomoć - kazala je veštak navodeći da je postojao podređeni položaj zavisnosti devojčice od oca. - Ta zavisnost je posebno pojačana, jer je majka napustila kada je devojčica bila 4. razred škole. Odnos sa ocem je bio komplikovan, pošto prema njenim rečima nikome nije smela da ispriča šta se dešava, jer joj je otac pretio da će da je bije i izbaci iz kuće. Ona nije bila sposobna da pruži otpor ocu. Nije smela da se pobuni.

Milena Stanković je rekla da je devojka bila je uznemirena kada je izmeštena iz primarne porodice u maju 2021. godine u hraniteljsku, gde se dobro adaptirala, gde joj je pružena podrška i ona je nastavila adekvatno da funkcioniše. 

Odgovarajući na pitanje branioca da li je oštećena imala problem sa autoritetom, veštak je rekla da  nije imala sa adekvatnim autoritetom, da je lepo prihvatila hraniteljicu, koja je kontroliše oko nastave i učenja i da se o svemu se dogovaraju.

Na pitanje da li je sklona izmišljanju i fantazijama, veštak Stanković je rekla da kod nje nisu pronašli poremećaj da praznine u sećenju popunjava izmišljenim događajima.

- Ona nama nije iznosila detalje o događaju, jer ih je ispričala na saslušanju i na njih niko nije imao primedbe. Nama je samo dodala da dobro jede, da je malo dobila na težini, da dobro spava, mada se ponekad rastuži zbog svega što se dešavalo. U više navrata je tada bila na ivici plača i jako uznemirena  - navela je psihijatar Milena Stanković.

Icić je optužen da je obljubio i podvodio ćerku od njene 14. do 16. godine i još je to snimao i kačio na društvene mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA SLAVIMO IVANJDAN: Šta bi svaka kuća trebalo da uradi za sreću tokom cele godine?