TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO OBAVEZNO LEČENJE: Završena istraga za ubistvo žene u Bačkom Gradištu

Lj.P.

28. 05. 2024. u 15:52

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, završena je istraga o ubistvu S. K. (3) iz Surčina, za čiju smrt je osumnjičen njen tri godine stariji nevenčani suprug T. H. Iz Surčina.

ТУЖИЛАШТВО ПРЕДЛОЖИЛО ОБАВЕЗНО ЛЕЧЕЊЕ: Завршена истрага за убиство жене у Бачком Градишту

FOTO:Lj.P.

Kako navode  u zrenjaninskom tužilaštvu, nakon okončanja istrage, Višem sudu u Zrenjaninu podnet je predlog za izricanje mere bezbednosti, obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa. Okrivljenom H.T. je produžen pritvor.

- Okrivljeni H. T. iz Surčina, protiv kog je vođena istraga, zbog krivičnog dela ubistva izvršenog na štetu oštećene pokojne K. S., pred javnim tužiocem nije izneo svoju odbranu, budući da je veštačenjem utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv, kao i da nije sposoban da učestvuje u postupku, usled teškog duševnog oboljenja – predočio je javni tužilac Zoran Đuran.

S. K. je ubijena je 27. februara uveče u dvorištu porodične kuće u Ulici Lasla Antala 16 u Bačkom Gradištu kod Bečeja, a policija je ubrzo posle zločina, uhapsila njenog nevenčanog supruga T. H. , koji je pokušao da pobegne.

Krvavom piru, u dvorištu kuće roditelja nesrećne žene, prema priči njenih bliskih rođaka, prethodila je svađa oko novca, jer je žena odbijala da nevenčanom mužu da pare, a on joj je zamerao što ulaže u obnovu porodične kuće u kojoj ne živi.

Između vanbračnih supružnika, koji su zajedno deceniju i po, neposredno pre ubistva, izbila je svađa, upravo zbog novca. Verbalni sukob, kako su ispričali njeni rođaci, trajao je oko sat vremena, a pokušaji da ga urazume, nisu dali rezultate. Izašli su napolje, u dvorište, gde je prepirka nastavljena, a onda su u jednom trenutku začuli Serbezino zapomaganje.

Rođaci kažu da je T.H. bio pod uticajem alkohola i narkotika i da je zbog droge često dolazio u sukob sa nevenčanom suprugom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor