INSPEKTOR POLICIJE POTVRDIO PRIČU BRAĆE RAKOČEVIĆ: Imali smo saznanja da će ih napasti

S. J. M.

13. 06. 2022. u 14:41

NA suđenju braći Rakočević Petru, Urošu i Radovanu zbog teškog ubistva Filipa Lepojevića i ranjavanja Alekse Đukanovića na Banjici, u Višem sudu u Beogradu danas je saslušan inspektor iz Trećeg odelenja Uprave kriminalističke policije Beograd Dragan Đinđić, koji je potvrdio da su se braća sam predala. Njegova izjava poklapa se sa onim što je Petar Rakočević ispričao iznoseći odbranu.

ИНСПЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ ПОТВРДИО ПРИЧУ БРАЋЕ РАКОЧЕВИЋ: Имали смо сазнања да ће их напасти

Foto: I. Marinković

Inspektor Đinđić je rekao da je bio dežurni kada je Petar došao da prijavi da je dva dana ranije njega i brata Uroša nožem izbo Luka Perenčević u kafiću na Banjici.

- Mi smo radili po toj prijavi i raspisali smo potragu za Perenčevićem - kazao je inspektor Đinđić. - Dao sam svoj broj telefona Petru i on je narednih dana četiri ili pet puta zvao da kaže da sumnja da ga neko prati, da mu se neki momci motaju oko piljare koju je držao i da hoće da ga napadnu. Mi smo dva puta po njegovim prijavama i dolazili na Banjicu. Petar je bio iznerviran i uplašen za svoju bezbednost. Pojačali smo patroliranje u tom kraju, jer smo imali operativna saznanja da će ga u piljari napasiti ta ekipa sa kojom se zakačio u kafiću. Ja sam mu rekao da je najbolje da se skloni neko vreme, dok mi radimo po predmetu.
Đinđić je ispričao da ga je posle toga Petar pozvao i rekao da su njega i braću napali neki momci:
- Kazao je da je on jednog udario pištoljem po glavi, da je pištolj opalio i da ne zna da li je živ. Rekao sam mu da može da nas čeka ili da beži. Petar je posle nazvao i rekao da su oni u Kaluđerici, dao adresu i mi smo otišli tamo.
U sudu je svedočio i svedok kojeg je odbrana predložila Branislav Bošnjak. On je kazao da je sve što se dešavalo gledao sa razdaljine od 15 metara stojeći iza kontejnera i da je otišao kad se završilo.
- Posle nekog vremena sreo sam na banjičkoj pijaci Ranka Rakočevića, kojeg poznajem, ali nisam znao da su to bila njegova deca. Seli smo na piće i on mi je ispričao svoju muku, a ja njemu da sam to sve video. Pitao me da svedočim i ja sam prihvatio.
Bošnjak je u sudu ispričao isto što i braća, da im je automobil preprečio put, da je Petar izašao da im kaže da se sklone, da je iz tog automobila onda izašao Filip Lepojević sa pištoljem u ruci.
- Taj momak je imao pištolj i repetirao ga kad je izašao i sakrio u ruci iza leđa. Onda je obišao iza auta. Ja sam se tada povukao nekoliko koraka unazad iza kontejnera i u tim trenucima nisam video šta se dešava. Kad sam pogledao video sam Petra kako ustaje sa zemlje sa pištoljem, udara ga dva puta u glavu i čuje se pucanj.
Petar Rakočević je za ovaj momenat ranije objasnio da je udario Filipa po ruci, kojem je tad ispao pištolj i on ga je onda podigao sa tla i udario ga njime po glavi, kada je opalio.
Svedok Bošnjak je rekao da o ovome nikome nije pričao pre susreta sa Rankom, niti je prijavio policiji, jer se plašio i nije hteo da se meša u sukob momaka koji je video.

UROŠ NA SLOBODI

SUDSKO veće ukinulo je juče pritvor Urošu Rakočeviću u koijem je više od 20 meseci. On je pušten da se brani sa slobode. Za njegovu braću Petra i Radovana odbijen je taj predlog odbrane, jer su oni više puta osuđivani pre deset godina, a u pitanju je i teško krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

NEBOJŠA Popović iz Kikinde radio je u hemijskoj industriji "Hemik", nekadašnjem jugoslovenskom gigantu, koji propada dolaskom bivše vlasti na čelo države. Godine posvećenosti i rada u "Hemiku" bile su izbrisane jednim potezom političara. Nebojša, kao i 130 drugih radnika zaposlenih u "Hemiku", među kojima je bio i njegov otac, ostaju bez posla. Izgubio je sve ono u šta je verovao. Život u Kikindi postao je borba za opstanak.Za Nebojšu dolazi do promene 2015. godine, kada u Kikindu stižu nove fabrike.

06. 10. 2024. u 09:00

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)