OBRT U KANJIŽI, U POŽARU POGINULI NEVEČANI SUPRUŽNICI: Stradali zbog neispravnog šporeta u objektu socijalnog stanovanja

R. Š.

16. 10. 2024. u 18:20

U požaru, koji je u noći između utorka i srede izbio u stambenoj kući, u Dubrovačkoj ulici broj 12 u Kanjiži, na severu Bačke, život su izgubile dve osobe, žena (75) i muškarac (52), koji su tu živeli kao socijalni slučajevi, jer je objekat i namenjen za takvo stanovanje.

ОБРТ У КАЊИЖИ, У ПОЖАРУ ПОГИНУЛИ НЕВЕЧАНИ СУПРУЖНИЦИ: Страдали због неисправног шпорета у објекту социјалног становања

Foto: R. Šegrt

Njihova tela na zgarištu su pronašli vatrogasci, ali tek ujutro, posle šest sati, kada je požar prijavljen i kada su ugasili vatru. Identitet poginulih nije odmah mogao da bude utvrđen, pa je Osnovno javno tužilaštvo u Senti, koje vodi istragu o ovoj nesreći, naložilo da se uradi obdukcija u Centru za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde će biti utvrđena i identifikacija.

- Pretpostavljamo da su stradali Ana Aniko Ajtai (75) i Marko Ajtai (52) koji su živeli u tom objektu za socijalne slučajeve. Najpre smo mislili da su oni majka i sin, a kasnije se ispostavilo da su, možda, živeli u vanbračnoj zajednici. Uzrok požara je, po svemu sudeći, neispravan šport, a možda su ga koristili na pogrešan način – rečeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti, koje je naložilo obdukciju tela.

Komšije stradalih potvrdile su da su Ana i Marko dugo živeli na toj adresi, kao nevenčani supružnici, s tim da je ona, navodno, iz Sente, a on iz Kanjiže i da su oboje bili skloni alkoholu. Navodno u Kanjiži na adresi na kojoj su poginulu živeli su decenijama.

- Požar je policiji i vatrogascima prijavljen u sredu ujutro, oko šest sati, kada su komšije iz okolnih kuća primetile dim i plamen. Kada su vatrogasci stigli na lice mesta požar se već bio razbuktao. Nažalost, na zgarištu su pronađena dva tela – potvrđeno je iz Policijske uprave u Kikindi koja je nadležna za ovo područje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!