"FORD" BUKVALNO SAMLEVEN I ZGNJEČEN POD "PASARSOM": Nove jezive slike nesreće kod Ušća, poginulo troje dece, njihov otac i komšinica (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

21. 09. 2024. u 21:48

U nezapamćenoj, tragičnoj saobraćajnoj nesreći putničkog i vojnog vozila koja se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila danas oko 13.15 na Ibarskoj magistrali kod varošice Ušće, na deonici Kraljevo-Raška, poginulo je petoro osoba, među kojima troje dece, dok je jedna osoba teško povređena.

ФОРД БУКВАЛНО САМЛЕВЕН И ЗГЊЕЧЕН ПОД ПАСАРСОМ: Нове језиве слике несреће код Ушћа, погинуло троје деце, њихов отац и комшиница (ФОТО)

G.Šljivić

Svi nastradali nalazili su se u automobilu „ford fokus“, a prema nezvaničnim informacijama, nastradao je otac petočlane porodice iz Raške, njegovo troje dece, kao i saputnica iz automobila, dok je njegova supruga i majka dece sa teškim povredama transportovana u kraljevačku Opštu bolnicu „Studenica“.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je „ford“ krećući se magistralom iz Raške prema Kraljevu, najverovatnije prilikom preticanja, iz još nepoznatih razloga podleteo pod borbeno vojno vozilo “Pasars“ koje se u pratnji vojne policije kretalo u koloni iz suprotnog pravca.

Od zadobijenih povreda, saznajemo, u potpuno smrskanom automobilu na mestu je preminulo petoro osoba. Odmah po prijavi, na mesto udesa, šezdesetak kilometara od Kraljeva, ubrzo su pristigli hitna pomoć, pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije, koji su zatekli jeziv prizor automobila zarobljenog ispod vojnog vozila. Za tragično nastradale, na žalost, nije bilo spasa.

Zbog teškog udesa i uviđaja, nakon kojeg će, najverovatnije, biti poznato i više detalja ove tragedije, saobraćaj je na veoma prometnoj magistralnoj deonici bio u višesatnom prekidu, pa su se i iz pravca Kraljeva, i iz pravca Raške formirale kolone vozila dugačke i po nekoliko kilometara.

Povodom ove nesreće zvaničnim saopštenjem oglasilo se i Ministarstvo odbrane navodeći da se tokom realizacije redovnih zadataka borbeno vozilo Vojske Srbije „PASARS“ sudarilo sa civilnim vozilom kod mesta Ušće na putu Kraljevo-Raška, kao i da prema prvim informacijama, u saobraćajnoj nezgodi ima povređenih i poginulih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna