ODLAGALI OTPAD NA DIVLJIM DEPONIJAMA: Podignuta optužnica protiv trojice muškaraca, "zardaili" više od 1.5 miliona

S. J. M.

24. 10. 2024. u 11:14

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su zaposleni u privrednom društvu “Gradnja kop” zbog sumnje da su kršenjem propisa o odlaganju komunalnog otpada pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 1.5 miliona dinara.

ОДЛАГАЛИ ОТПАД НА ДИВЉИМ ДЕПОНИЈАМА: Подигнута оптужница против тројице мушкараца, зардаили више од 1.5 милиона

D.N.

Osumnjičeni Aleksandar V, Marko N. i Radiša S. su na saslušanju iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Radiši S. i zbog opasnosti od bekstva.

Aleksandar V, Marko N. i Radiša S. terete se da su u periodu od 22. januara 2024. godine do 21. oktobra izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni se sumnjiče da su kršenjem propisa o odlaganju komunalnog otpada, zemlje i šuta sa gradilišta na kojima su bili angažovani, odlagali otpad na deponijama koje ne poseduju odobrenje Ministarstva za zaštitu životne sredine, već su u više navrata odlagali otpad na divlje deponije.

Zatim su to naplatili kao da su odlaganje izvršili na legalnim deponijama, na koji način su, kako se sumnja, pribavili korist u iznosu višem od 1.500.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo