MRTVOG ZORANA IZUJEDAO SINOVLJEV PAS: Podnet optužni predlog protiv Novosađanina Gorana B. (24)

Lj.P.

22. 10. 2024. u 12:31

JAVNI tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu podneo je optužni predlog protiv Novosađanina Gorana B. (24), čiji je pas izujedao njegovog mrtvog oca Zorana B. (56).

МРТВОГ ЗОРАНА ИЗУЈЕДАО СИНОВЉЕВ ПАС: Поднет оптужни предлог против Новосађанина Горана Б. (24)

FOTO:Lj.P.

Sin se tereti za kršenje porodičnih obaveza i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Goranu B. je produžena izrečena mera zabrane napuštanja boravišta u Novom Sadu, kao i obaveza javljanja jednom nedeljno Policiji na Detelinari. Pored toga upozoren je da ukoliko prekrši izrečenu zabranu, može mu se odrediti teža mera. Navedena mera može trajati do 17. januara 2025. godine.

Po saznanju za nemili događaj polovinom jula, kada je u stanu u Solunskoj 7 u novosadskom naselju Detelinara, sa vidljivim povredama po telu, bez znakova života pronađen Zoran, najpre se posumnjalo da je nesrećnom čoveku smrtonosne povrede naneo kućni ljubimac, američki stafordski terijer, čiji je vlasnik njegov sin Goran. Zbog tih prvobitnih sumnji, sinu je bilo određeno policijsko zadržavanje, zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti i bio je priveden u Tužilaštvo.

A onda se desio obrt. Utvrđujući šta se zaista dogodilo u noći između 14. i 15. jula, došlo se do saznanja da je Zoran, koji je, inače, bio narušenog zdravlja i slabo pokretan, umro prirodnom smrću i da mu je životinja posle toga nanela povrede.

Prema tvrdnjama komšija, pas nije redovno izvođen u šetnju, i najveći deo vremena je provodio u Zoranovom stanu, kome je sin često ostavljao kućnog ljubimca da brine o njemu. Otac je, kako saznajemo, bio sam u stanu sa psom, a sin je navodno bio u noćnom izlasku.

Nadležni iz JKP „Zoohigijena i veterina“ u Novom Sadu su posle nemilog događaja, po nalogu Tužilaštva psa odneli u njihovo prihvatilište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu