TUKAO BIVŠU ŽENU, SINA GREBAO I UJEDAO, OBOMA PRETIO UBISTVOM: Stravično porodično nasilje u Beogradu

J.D.Lj.

30. 09. 2024. u 15:37

JAVNI tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo sudu optužni predlog protiv D.M. (42) zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela nasilje u porodici, odnosno nad bivšom suprugom i sinom.

ТУКАО БИВШУ ЖЕНУ, СИНА ГРЕБАО И УЈЕДАО, ОБОМА ПРЕТИО УБИСТВОМ: Стравично породично насиље у Београду

Foto Shutterstock

Okrivljenom se stavlja na teret da je u toku noći 27./28.avgusta, od 21.30 časova do posle ponoći, u Beogradu, GO Zemun, u porodičnoj kući, primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život i telo, drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio spokojstvo i telesni integritet bivšoj vanbračnoj supruzi i sinu.

On je, u alkoholisanom stanju, bivšoj govorio pogrdne reč i uvrede, pretio joj da će kupiti sonu kiselinu i posuti je njome, palio je i gasio plamen upaljača preteći da će joj zapaliti kosu, da će je zaklati ključem od automobila, da će je politi jestivim uljem i zapaliti.

Nakon svega, suprugu je rukama uhvatio za spavaćicu pokušavajući da je ugura u podrum, ali je ona uspela da se istrgne iz njegovih ruku i pobegla u dvorište.

D.M. ju je sustigao i stavljao joj ruku preko usta kako ne bi vrištala. 

Da bi sprečio oca da i dalje maoltretira majku, reagovao je sin, koji je D.M. zaustavio i oborio na travnjak.

Ali, otac ga je desnom šakom uhvatio za vrat, preteći mu da će mu iščupati grkljan i da će ga zadaviti.

Stisnuo ga je za ruku jače, da bi potom počeo da grebe sina i ujeo ga je dva puta za levo rame, čime je sinu naneo laku telesnu povredu vidu površinske povrede obe ruke, uganuća i istegnuća mekih tkiva vrata sa oguljotinama kože, površinske povrede oba stopala, površinske povrede leve slabine, površinske povrede lica i ujedinu levog ramena.

Javni tužilac je predložio sudu da opozove raniju uslovnu osudu izrečenu D.M. presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu 5.februara 2021. i kaznu zatvora u trajanju od 1 godine uzme kao utvrđenu i da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 2 meseca, te da mu produži pritvor u kojem se okrivljeni nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice