PRITVOR RAZBOJNICIMA: Brutalno satima tukli majku i sina pa ih opljačkali

J. Ć.

20. 09. 2024. u 17:25

Viši sud u Nišu odredio je pritvor u trajanju od 30 dana petorici osumnjičenih muškaraca iz Kovina, Niša i okoline Niške Banje za brutalno razbojništvo nad Ljubišom A. (59) i njegovom majkom Bojanom (80).

ПРИТВОР РАЗБОЈНИЦИМА: Брутално сатима тукли мајку и сина па их опљачкали

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Osumnjičeni se terete da su oteli oko 20.000 evra, nakit i veću količinu dukata od žrtava. 
-Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu od 18.09.2024. godine, protiv okrivljenih I.B, D.S, N.R, M.L i M.S. određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Pritvor je protiv okrivljenih I.B, D.S i N.R. određen na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 1 Zakonika o krivičnom postupku, jer u odnosu na njih postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, ukoliko bi se našli na slobodi.
Protiv svih okrivljenih, pritvor je određen na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 2 Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke i na taj način ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka.
Protiv okrivljenih I.B. i N.R. pritvor je određen i na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 3 Zakonika o krivičnom postupku, jer u odnosu na njih postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu, ukoliko bi se našli na slobodi, ponovili krivično delo.
Protiv okrivljenih I.B, D.S, N.R. i M.L, pritvor je određen i na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 4 Zakonika o krivičnom postupku, jer su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka koji je u toku - navode u sudu. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)