SINA I MAJKU TUKLI ZBOG PARA I DUKATA: Policija rasvetlila razbojništvo u selu Veliki Krčimir kod Gadžinog Hana

J. Ćosin

18. 09. 2024. u 14:29

POLICIJA u Nišu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP Srbije i PU Požarevac, identifikovala je i uhapsila N. R. (27) i D. S. (31) iz Kovina, I. B. (54) iz okoline Niške Banje i Nišliju M. L. (50).

СИНА И МАЈКУ ТУКЛИ ЗБОГ ПАРА И ДУКАТА: Полиција расветлила разбојништво у селу Велики Крчимир код Гаџиног Хана

Foto J. Ć.

Oni se sumnjiče za razbojništvo i nanošenje teških povreda Ljubiši A. (59), meštaninu Velikog Krčimira, kod Gadžinog Hana, i njegovoj majci Bojani A. (80).

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, policija je uhapsila i M. S. (31) iz okoline Niške Banje, koji se tereti da im je pomogao posle pljačke, odnosno da je skrivao dvojicu osumnjičenih. Razbojnička ekipa je identifikovana posle intenzivnog operativnog rada.

Sumnja se da su oni, 21. avgusta, u porodičnoj kući u Velikom Krčimiru, vezali i tukli Ljubišu i Bojanu, a zatim od njih oteli oko 20.000 evra, nakit i veći broj dukata. Za to vreme ih je M. L., kako se sumnja, čekao u automobilu, a potom odvezao.

- Komšija Ljubiša je stalno držao upaljeno svetlo i te večeri lopovi su ušli u dvorište i ugasili ga - ispričao je za "Novosti" jedan od meštana ovog sela.

- Kada je izašao da vidi o čemu se radi, oni su odmah skočili na njega i počeli da ga šutiraju. Tada je izašla i njegova majka Bojana i odmah su i nju počeli da tuku. Bio je sav izubijan, modar, glava mu je bila crna, oči krvave, rebro polomljeno. Krvnički su ih tukli i tražili im novac.

Žitelji ovog sela prepričavaju i da su razbojnici tražili mnogo više para, čak 100.000 evra, ali da im je nesrećni čovek govorio da nema više, nego samo tih 20.000 koje su na kraju i uzeli.

- Tukli su ga do iznemoglosti. Kada su na kraju otišli, Bojana je uspela da dohvati neki nož i preseče traku, kojom je bila vezana i pozove pomoć - priča komšija, koji je želeo da ostane anoniman, jer je u celom selu zavladao veliki strah.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti privedeni u niško tužilaštvo.

Pušteni kući posle lečenja

POVREĐENI Ljubiša i Bojana prebačeni su u Univerzitetsko-klinički centar u Nišu, gde im je pružena pomoć. Oni su, pošto su im sanirane povrede, pušteni kući. Osim toga da su dobro i da se oporavljaju, ništa drugo nisu želeli da kažu. Meštani Velikog Krčimira sumnjaju da je razbojništvo osmislio muškarac čiji je otac živeo u tom selu.

On je, navodno, mnogo godina proveo na robiji i nedavno je izašao sa izdržavanja kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom