PRISAVAJO NOVAC OD DNEVNOG PAZARA: Istraga protiv Đorđa P. prijavljenog za proneveru

S.M.J.

12. 09. 2024. u 15:08

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Đorđa R. (32) zbog sumnje da je od 7. maja do 26. avgusta 2024. godine, kao menadžer maloprodajnom objektu jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio novac i hartije od vrednosti u ukupnom iznosu od preko 12,6 miliona dinara, u kom iznosu je istovremeno oštetio to privredno društvo.

ПРИСАВАЈО НОВАЦ ОД ДНЕВНОГ ПАЗАРА: Истрага против Ђорђа П. пријављеног за проневеру

FOTO: Arhiva novosti

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Đorđe R. je na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

Postoje osnovi sumnje da je Đorđe R. kao menadžer maloprodaje u više navrata prisvojio novac od dnevnog pazara, koji mu je bio poveren za uplatu na poslovne račune oštećenog privrednog društva, u ukupnom iznostu od 12.613.106 dinara, kao i 10 popunjenih čekova kupaca u ukupnom iznosu od 50.000 dinara.

Deo ovako pribavljenog novca, osumnjičeni je potrošio na lične potrebe.
Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli novac u iznosu od 2.493.630 dinara, dok su u prostorijama u kojima stanuje pronašli još 3.650 evra, koji novac mu je oduzet uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVOLJNO JE SAMO BRATKO, NE TREBA VIŠE OD TOGA: Đoković i Dimitrov dobili poklon pred meč u Sofiji, evo i koji (VIDEO)